Centerpartiet i region Stockholm söker kanslichef

Bild

Region Stockholm är Sveriges näst största folkvalda församling med en årlig budget på drygt 120 miljarder. Regionen ansvarar för invånarnas hälso- och sjukvård och kollektivtrafik i ett län med 2,4 miljoner invånare eller 25 procent av Sveriges befolkning. Tillsammans med ansvaret att driva och planera länets övergripande utvecklingsfrågor, gör det Region Stockholm till den starkaste politiska kraften när det gäller hur Sveriges huvudstadsregion utvecklas som en av Europas mest hållbara och konkurrenskraftiga regioner med unika livschanser och livsmiljöer för alla som bor här.

För Centerpartiet är regionens hållbara utveckling och omställningen till god och nära vård två centrala hjärtefrågor. Centerpartiet bär inom Region Stockholm det politiska ansvaret för primärvård, tandvård och folkhälsa, region- och infrastrukturplanering, klimat och hållbarhet, landsbygds-, skärgårds- och sjötrafiksfrågor mm.

Gruppen består av två regionråd, ytterligare två heltidspolitiker samt drygt 40 övriga förtroendevalda. Centerpartiet har varit med och styrt regionen sedan 2006, och denna mandatperiod gör vi det tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Nu söker vi en kanslichef som med grönt, socialliberalt engagemang och handlingskraft vill utveckla Stockholmsregionen tillsammans med oss!


Dina arbetsuppgifter

Leda och utveckla Centerpartiets regionkansli organisatoriskt och politiskt. Vara en länk mellan politiken och kansliets medarbetare samt samordning mellan Centerpartiets rotlar och samordning med de andra partierna i koalitionen för att maximera påverkan utifrån valprogram och andra uppsatta mål och strategier. Också att hålla kontakt och samverka med andra delar i Centerpartiets nationella och lokala organisation samt med externa parter i frågor som är viktiga för Centerpartiet i Region Stockholm. Du har det övergripande ansvaret för:

 • Arbetsgivaransvar och arbetsledning (cirka 10 medarbetare).
 • Samordna Centerpartiets budgetarbete för Region Stockholm.
 • Budgetansvar internt Centerkansliet.
 • Intern struktur och uppföljning för Centerpartiets rotlar.
 • Långsiktig strategi och organisation för att stärka Centerpartiet i regionen samt inför och efter val.
 • Samordna interna möten i regiongrupp och gruppstyrelse.
 • Ansvarig tjänsteman för samordning och förhandling med andra partier.


Du erbjuds

Som kanslichef har du stor frihet att forma Centerpartiets organisation och strategi i samråd med regionråden. Då du ingår i regionens högsta ledningskansli innebär det att du innehar en nyckelroll för att i förhandlingar med andra partier förverkliga Centerpartiets visioner, och i förlängningen skapa en bättre region för alla invånare. Trots att arbetsbelastningen är hög har du stor frihet i att själv planera ditt arbete och förläggning av din arbetstid.

Förmåner: SL-kort, friskvårdsbidrag 5 000 kr/år, friskvårdstimme 1h/veckan, möjlighet till löneväxling.


Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i rollen som kanslichef för Centerpartiet ska du ha följande kvalifikationer:

 • Du är väl förankrad i Centerpartiets värderingar och politik.
 • Du har tidigare erfarenhet av att strukturera och leda komplexa processer.
 • Du har förståelse för politisk kommunikation och ekonomi.
 • Du har tidigare erfarenhet av att leda personal.

Det är meriterande med relevant högskoleutbildning eller andra utbildningar inom nationalekonomi, stats- och samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande. Också meriterande om du har tidigare erfarenhet av politiskt budgetarbete och förhandling, haft chefs- och budgetansvar samt erfarenhet av politisk kommunikation och strategi. Som kanslichef kommer du att behöva undergå säkerhetsprövning.

Som person är du stabil och uthållig, du är självgående och har hög personlig mognad och gott omdöme. Du har goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga och är både duktig på att strukturera ett långsiktigt strategiskt arbete likväl som du kan vara flexibel och anpassa dig snabbt utifrån ändrade förhållanden. Du är inte rädd för att ta tag i konflikter och förstår värdet av att arbeta strukturerat för en god arbetsmiljö. Tydlighet och helhetssyn är viktigt för att inte tappa bollar som flyger i luften. Du är bra på att delegera och leda tillitsstyrt med regelbunden återkoppling. Du motiverar dina medarbetare och har ett inlyssnande ledarskap som engagerar.

Plats

Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm


Tillträde och anställningens omfattning

 • Heltid 100 %Tjänsten är målstyrd vilket innebär oreglerad arbetstid.
 • Helg- och kvällsarbete förekommer.
 • Tillträde enligt överenskommelse, gärna så snabbt som möjligt.
 • Tillsvidareanställning; anställningen har sin grund i kommunallagen 4 kap. 33 § och omfattas därför inte av lagen om anställningsskydd.

Ansökan

Vi ser gärna din ansökan innan den 19 december. Din ansökan, som ska bestå av ett personligt brev och CV i ett och samma pdf-dokument, skickas via e-post till ansokan.centerpartiet.politik@regionstockholm.se 

För en inledande konfidentiell dialog om tjänsten kan du boka samtal med gruppledare Gustav Hemming på e-postadressen ovan. För andra praktiska frågor kan du ringa regionrådssamordnare Anette Bergkvist Nordvall på telefonnummer 070-737 45 53.

Vi hoppas att du vill vara med och utveckla Region Stockholm
tillsammans med oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.