Centerpartiet i Stockholms stad söker kanslichef

Bild

Stockholms stad, som Sveriges huvudstad och största kommun, är en av landets största politiska arbetsplatser. Här finns en knapp miljon invånare, fler än 40 000 medarbetare, 13 facknämnder, elva stadsdelsnämnder och 60 stycken centerpartister med förtroendeuppdrag. Nu söker vi dig som sympatiserar med Centerpartiets värderingar och vill vara med och leda arbetet för en mer liberal och grön huvudstad.

Centerpartiets kansli i Stockholms stadshus har sex medarbetare och en heltidsarvoderad politiker. I kansliets arbetsuppgifter ingår att samordna det löpande politiska arbetet i stadens alla nämnder och bolag, ta fram nya politiska förslag, granska och förhandla politiska ärenden, kontakter med press och annan media, planering av aktiviteter och studiebesök för förtroendevalda centerpartister, med mera. Kanslichefen ansvarar för att leda det strategiska och dagliga arbetet på kansliet.

Du som söker har:

  • Intresse av att leda högutbildade medarbetare och helst tidigare chefserfarenhet
  • Stort intresse för lokal politik och en vilja att förbättra i människors vardag
  • Relevant akademisk utbildning (t ex statsvetenskap, kommunikation, nationalekonomi)
  • Erfarenhet av att arbeta i politisk församling som riksdag, region, kommun eller EU-parlamentet
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift

Som person har du en positiv attityd, är flexibel, lösningsorienterad och tål stress. Du tycker om att driva frågor och diskutera politik, inte minst med de som inte håller med dig. Att du delar Centerpartiets värderingar och grundläggande principer om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är en förutsättning. Engagemang i Centerpartiet och dess syskonorganisationer är meriterande.

Arbetet kan ställa krav på arbete under obekväma arbetstider. Du bör vara beredd på att arbetet varierar i tempo och arbetsuppgifter.

Anställningsform

Tjänsten är på heltid, med tillträde så snart som möjligt. Anställningen regleras i kommunallagens 4 kap § 33 och § 34. Det innebär bland annat att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning.

Ansökan

Ansökan innehållande CV skickas till gustaf.arnander@stockholm.se. Intervjuer sker löpande. Frågor besvaras av Gustaf Arnander, gustaf.arnander@stockholm.se eller 08 - 508 294 18.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.