Centerpartiet i Stockholms stad söker politisk sekreterare

Stockholms stad, som Sveriges huvudstad och största kommun, är en av landets största politiska arbetsplatser. Här finns en knapp miljon invånare, fler än 40 000 medarbetare, 13 facknämnder, elva stadsdelsnämnder och 60 stycken centerpartister med förtroendeuppdrag. Nu söker vi dig som sympatiserar med Centerpartiets värderingar och vill vara med och leda arbetet för en mer liberal och grön huvudstad.

Centerpartiets kansli i Stockholms stadshus har sex medarbetare och en heltidsarvoderad politiker. Kansliet utgör ett stöd till Centerpartiets förtroendevalda i stadens nämnder och bolag och är navet för utvecklingen av Centerpartiets politik i Stockholm. Som politisk sekreterare är dina främsta uppgifter att läsa och granska politiska ärenden, samarbeta och förhandla med andra partier i stadshuset, skriva underlag och politiska texter, omvärldsbevaka och utveckla nya politiska förslag, utgöra administrativt stöd till förtroendevalda, samt att i övrigt bidra till att Centerpartiet har svar på viktiga frågor för väljarna i Stockholm. Vilka sakpolitiska områden du främst kommer arbeta med är delvis beroende av dina tidigare erfarenheter och utbildningsbakgrund.

Du som söker har

  • Stort intresse för lokal politik och en vilja att förbättra i människors vardag
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
  • Relevant akademisk utbildning
  • En positiv attityd och är flexibel och lösningsorienterad

Tidigare erfarenhet av att arbeta i politisk församling som riksdag, region, kommun eller EU-parlamentet är meriterande.

Du tycker om att diskutera politik, inte minst med de som inte håller med dig. Att du delar Centerpartiets värderingar och grundläggande principer om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är en förutsättning.

Arbetet kan ställa krav på arbete under obekväma arbetstider. Du bör vara beredd på att arbetet varierar i tempo och arbetsuppgifter.

Anställningsform

Tjänsten är på heltid, med tillträde så snart som möjligt. Anställningen regleras i kommunallagens 4 kap § 33 och § 34. Det innebär bland annat att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning.

Ansökan

Ansökan innehållande CV skickas till gustaf.arnander@stockholm.se. Intervjuer sker löpande.
Frågor besvaras av Gustaf Arnander, gustaf.arnander@stockholm.se eller 08 - 508 294 18.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.