Centerpartiet i Uppsala kommun söker politisk sekreterare

Inför valrörelsen 2022 stärker Centerpartiet i Uppsala upp sin organisation med en extra politisk sekreterare.

Är du politiskt intresserad och brinner för att ge människor frihet att forma sina egna liv? Tycker du att politiska beslut ska tas så nära dem som berörs som möjligt? Vill du bidra till att hela Uppsala kommun utvecklas grönt och attraktivt? I så fall hoppas vi att du söker denna tjänst hos oss!

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare kommer du vara ett stöd till Centerpartiets förtroendevalda i Uppsala kommun. Du kommer bistå dem bland annat genom att bedriva omvärldsbevakning, ta fram underlag till debatter och utspel samt hantera kontakter med press och media. Skrivande är en viktig del av rollen. Du kommer bland annat vara behjälplig med att skriva kampanjmaterial, debattartiklar och pressmeddelanden.

Som politisk sekreterare kommer du även vara en organisatorisk och administrativ spindel i nätet som är behjälplig med att arrangera möten, verksamhetsbesök och konferenser, liksom att koordinera aktiviteter med partiorganisationen och Centerpartiets samarbetspartier. Avslutningsvis kommer du att delta i kampanjer och liknande valrelaterade aktiviteter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Centerpartiets gröna och frihetliga värderingar. Tidigare politisk erfarenhet och tidigare engagemang i centerrörelsen (Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund, Centerstudenter, Centerkvinnorna) är meriterande.

Vi tror att du som söker har påbörjat eller just har avslutat en högre utbildning inom statsvetenskap, juridik, ekonomi, kommunikation eller journalistik men vi ser gärna sökande med annan utbildningsbakgrund!

Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift och har ett stort intresse för svensk politik. Tjänsten innebär många möten och samtal med väljare, föreningar och företag varför det är viktigt att du är en utåtriktad person som tycker om att träffa nya människor. Då arbetet innebär stor frihet under ansvar är det också viktigt att du kan arbeta självständigt och disponera din tid på ett effektivt sätt.

Anställningen
Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde enligt överenskommelse i början av 2022 och sträcker sig fram till valet den 11 september. Anställningen är en heltidstjänst med oreglerad arbetstid, kvälls- och helgarbete förekommer.

Fast lön utgår enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Uppsala kommuns kommunledningskontor på Vaksalagatan i Uppsala.

Vid frågor om arbetsuppgifter, anställningsvillkor eller liknande är du välkommen att kontakta gruppledare Jonas Petersson via jonas.petersson@centerpartiet.se eller 073-300 47 24.

Ansökan
Skicka ditt CV ihop med ett personligt brev till gruppledare Jonas Petersson via jonas.petersson@centerpartiet.se senast den 30 november, skriv ”POLITISK SEKRETERARE” i ämnesraden.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.