Centerpartiet lokalt

Centerpartiet i Uppsala kommun söker vikarierande politisk sekreterare

Är du politiskt intresserad och brinner för att ge människor friheten att forma sina egna liv? Tycker du att politiska beslut ska tas så nära dem som berörs som möjligt? Vill du bidra till att hela Uppsala kommun utvecklas grönt och attraktivt och erbjuder möjligheter till självförverkligande för alla oavsett bakgrund?

Om ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker tjänsten som politisk sekreterare hos oss!

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare är du ett stöd till Centerpartiets förtroendevalda i Uppsala kommun. Du bistår dem bland annat genom att bedriva omvärldsbevakning, ta fram underlag till politiska beslut, förslag och förhandlingar samt hantera kontakter med press och media. Att skriva är en viktig del i rollen som politisk sekreterare. Du kommer vara behjälplig med att skriva debattartiklar, pressmeddelanden, beslutsunderlag, yrkande- och reservationstexter, etc.

Som politisk sekreterare är du även en organisatorisk och administrativ spindel i nätet som är behjälplig med att arrangera möten, verksamhetsbesök och konferenser, liksom att koordinera aktiviteter med partiorganisationen eller Centerpartiets samarbetspartier.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Centerpartiets gröna och frihetliga värderingar. Tidigare politisk erfarenhet och tidigare engagemang i centerrörelsen (Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund, Centerstudenter, Centerkvinnorna) är meriterande.

Vi söker dig som har fullständiga gymnasiebetyg och åtminstone har påbörjat en relevant högre utbildning. Vi tror att du befinner dig i slutet av eller just har avslutat din utbildning inom statsvetenskap, juridik, ekonomi, kommunikation eller journalistik, men vi ser gärna sökande med annan utbildningsbakgrund!

Du behärskar det svenska språket mycket väl och är duktig på att formulera dig i skrift, och du har ett stort intresse för svensk politik. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar varför det är viktigt att du kan arbeta självständigt och disponera din tid på ett effektivt sätt.

Anställningen

Tjänsten är ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse i början av 2020 som sträcker sig fram till och med juli 2020. Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid, kvälls- och helgarbete förekommer men arbetstiden i övrigt är flexibel och möjliggör kompensation för detta.

Fast lön utgår enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Uppsala kommuns kommunledningskontor på Stationsgatan i Uppsala.

Vid frågor om arbetsuppgifterna eller anställningsvillkoren är du välkommen att kontakta gruppledare Jonas Petersson via jonas.petersson@centerpartiet.se eller 073-300 47 24, eller Centerpartiets politiska sekreterare Joakim Holmertz via joakim.holmertz@centerpartiet.se eller 072-580 62 33.

Ansökan

Skicka ditt CV ihop med ett personligt brev till gruppledare Jonas Petersson via jonas.petersson@centerpartiet.se senast den 22 november, skriv ”POLITISK SEKRETERARE” i ämnesraden.