Centerpartiet i Värmdö söker politisk sekreterare

Bild

Är du politiskt intresserad och delar Centerpartiets värderingar? Har du dessutom en vass penna och kunskaper inom grafisk formgivning, kommunikation och digitala medier? I så fall hoppas vi att du söker denna tjänst hos oss.

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare kommer du vara ett stöd till Centerpartiets förtroendevalda i Värmdö kommun. Du kommer ha mycket nära samarbete med vår gruppledare och eventuella övriga hel- eller deltidspolitiker. Du kommer att göra omvärldsbevakning, ta fram underlag till debatter och utspel samt hantera kontakter med press och media. Skrivande är en viktig del av rollen. Du kommer vara behjälplig med att ta fram kampanjmaterial, skriva debattartiklar och pressmeddelanden. Även produktion av rörlig bild för sociala medier ingår i arbetsuppgifterna.

Som politisk sekreterare kommer du även vara en organisatorisk och administrativ spindel i nätet som har koll på vad som händer, är behjälplig med att arrangera möten, verksamhetsbesök och konferenser, liksom att koordinera andra aktiviteter i vår partiorganisation och med Centerpartiets samarbetspartier. Du kommer även att delta i kampanjer och liknande valrelaterade aktiviteter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Centerpartiets värderingar. Tidigare politisk erfarenhet och tidigare engagemang i centerrörelsen är meriterande.

Vi tror att du som söker studerar eller just har avslutat en högre utbildning.

Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift och har ett stort intresse för kommunikation och svensk politik.

Du är strukturerad och bra på att planera.

Du är van att skapa innehåll för sociala medier och har grundläggande kunskaper om webbpublicering.

Arbetet innebär även stor frihet under ansvar varför det också är viktigt att du kan arbeta självständigt.

Anställningen

Anställningen är deltid om ca 3 dagar/v och går bra att kombinera med studier eller annan sysselsättning. Arbetet har oreglerad arbetstid med både kvälls- och helgarbete.

Fast lön utgår enligt ersättningsreglemente för Värmdö kommun. Arbetet är främst förlagt till kommunhuset i Värmdö men kan i samråd med uppdragsgivare delvis bedrivas på distans.

Vid frågor om arbetsuppgifter, anställningsvillkor eller liknande är du välkommen att kontakta vår gruppledare Kristina Lång på kristina.lang@centerpartiet.se eller på telefon 070-3040640.

Ansökan

Skicka ditt CV ihop med ett kort beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten till vår gruppledare Kristina Lång på kristina.lang@centerpartiet.se , skriv gärna ”POLITISK SEKRETERARE” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.