Centerpartiet i Västernorrland söker kommunikatör/organisatör

Vi söker dig med god kommunikativ förmåga och erfarenhet att organisera. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är bekant med diverse sociala medieplattformar, och gärna olika medieverktyg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att kommunicera våra budskap till olika målgrupper i våra plattformar, producera media och annonser, och i detta samverka med politiker och förtroendevalda i organisationen. Det kan innebära att arbeta med vår kommunikationsplan, producera pressmeddelanden eller debattunderlag och delta i utbildningar. Du kommer också koordinera och hjälpa till att organisera våra 7 centerkommuner, vilket kan innebära stöd vid framtagning, utskick och leverans av politiskt material eller planering av kampanjer.

Centerpartiet i Västernorrland är det lokala partidistriktet för Centerpartiet. Här ingår du i ett team och arbetar tillsammans med de lokala centerkommunerna, politiska sekreterare och riksorganisationen. Kunskap om och erfarenhet av politiskt arbete är meriterande men inte alls ett krav.


Önskvärda kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete i sociala medier och med annonsering.
 • Strukturerad, god kommunikatör och ha förmåga att göra uppföljningar.
 • Klarar av att organisera och genomföra arbetet självständigt, och ta initiativ till förändring där du ser behov av det.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.
 • Meriterande är kännedom om eller erfarenhet av föreningslivets arbetssätt och politisk kommunikation. Skicklighet med digitala verktyg och redigering av bild och film är också meriterande.

Önskvärda egenskaper

Optimistisk, lyhörd, kan möta många olika sorters människor, föreningsmänniska, möjligheter att möta både idag och morgondagen, engagemang att driva organisationens frågor framåt.


Typiska arbetsuppgifter

 • Organisationsutveckling, möten och utbildning.
 • Planera och producera organisationens kommunikation.
 • Skapa innehåll till och administrera våra sociala medier.
 • Skapa innehåll till hemsidor.
 • Samverkan och utveckling med övriga grenar av organisationen.
 • Planering och genomförande av kampanj i valrörelser.

Tjänsten och tillträdesdatum

Tjänsten är på deltid 50% med möjlighet till utökning enligt överenskommelse. Arbete förekommer enstaka gånger på kväll och helg. Vi tillämpar provanställning. Tillträde hösten 2023 eller enligt överenskommelse.

Placering

Vi finns i hela Västernorrland och ser gärna sökande från samtliga kommuner. Tillgång till kontor finns, såväl som möjlighet till hemarbete.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till vasternorrland@centerpartiet.se märk ansökan ”kommunikatör/organisatör”, sista ansökningsdag är den 29:e oktober 2023. Vi genomför intervjuer löpande.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anton Ångman, distriktsordförande, anton.angman@centerpartiet.se.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.