Centerpartiet söker en Art Director med valvinnarfokus!

Bild

Med jordnära visioner skapar Centerpartiet en grön och trygg vardag där vi ger kraft åt varje människa. Vi söker nu dig Art Director som kan ge kraft åt vår kommunikation och vill vara med och vinna valet.

Förra året tog Centerpartiet fram en ny varumärkesplattform, ny grafisk profil och ny kommunikationsplattform. Även det övergripande kommunikationskonceptet kommer att vara på plats när du börjar. Som vår Art Director kommer du alltså redan att ha en stabil och trygg grund att bygga vidare på.

Det är viktigt att du behärskar hela kedjan. Från att tillsammans med dina kollegor ta fram idéer för kampanjer i flera kanaler, till det praktiska hantverket att grafiskt sätta enheter perfekt och kunna leverera färdigt material/original för exempelvis digital annonsering eller tryckfiler.

Det roliga – och utmaningen! – med att jobba med kommunikation i ett politiskt parti under ett valår är att både kunna arbeta efter långsiktiga planer och att blixtsnabbt kunna reagera när något händer. Så tempot är emellanåt högt. Kampanj är kampanj. Men vi hjälper varandra i teamet och gör varandra bättre.

Vi på kommunikationsenheten arbetar tillsammans med Centerpartiets företrädare, och har ett nära samarbete med övriga enheter på Centerpartiets Riksorganisation som totalt består av ca 80 medarbetare.

I kommunikationsenheten ingår kommunikationschef, presschef, kampanj- och varumärkesstrateg, mediestrateg, digital strateg, webbredaktör, sociala medier-redaktör, fotograf/filmare och totalt tre pressekreterare. Under valåret stärker vi upp kommunikationsgänget med ytterligare tjänster, däribland en Art Director.

Arbetsuppgifter

 • Hjälpa Centerpartiet att nå framgångar i valet 2022.
 • Ta fram och genomföra kampanjer, tillsammans med övriga inom riksorganisationen, och ha ett särskilt ansvar för det visuella.
 • Säkerställa att valmaterial följer Centerpartiets varumärkesplattform, kommunikationsplattform samt grafiska profil.
 • Se till att vårt visuella manér kännetecknas av ledorden Värme, Närhet och Mänsklighet.
 • Producera material, från idéskisser till original, till såväl digitala som tryckta medier.
 • Samarbeta och stämma material med vår huvudbyrå M&C Saatchi när det behövs.
 • Vara ett bollplank för övriga kollegor på riksorganisationen när det gäller visuell kommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • Har en grafisk utbildning och har erfarenhet av att arbeta som Art Director.
 • Behärskar ”från ax till limpa”, dvs från idé till original.
 • Obehindrat använder dig av de olika programmen i Creative Cloud.
 • Vet hur man kommunicerar på bästa sätt i olika medier.
 • Har en god förmåga att både samarbeta med andra och arbeta självständigt.
 • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.
 • Har kännedom om politisk eller idéburen kommunikation.
 • Har kännedom om Centerpartiets politik och den svenska politiska kontexten.

Som person är du kreativ, noggrann, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är en visstidsanställning med start enligt överenskommelse och till och med 30 september 2022.

Placering

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten som har kontor både på Centerpartiets Riksdagskansli och på partikansliet i Gamla Stan i Stockholm. Hybrid- eller distansarbete är också möjligt. På hela Riksorganisation finns ca 80 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet samt på regionala kontor runt om i landet.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Ansökan med CV, personligt brev samt länk till arbetsprover/portfolio skickas till ansokan@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Art Director”. Vi behandlar ansökningar löpande, så vänta inte med att söka.

Information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ola Obrant Andreasson, varumärkes- och kampanjstrateg, på ola.obrant-andreasson@centerpartiet.se.

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.