Centerpartiet söker pressekreterare

Är du intresserad av att jobba med media i den politiska hetluften och verka för mer centerpolitik i samhället? Har du god kännedom om den politiska debatten och en stark känsla för digitala kanaler och medielogik? Är du bra på att få fram det bästa hos företrädare och tycker om att se tydliga resultat av ditt arbete?

Då ska du söka jobbet som pressekreterare på Centerpartiet!

Kommunikationsenheten arbetar tillsammans med Centerpartiets riksdagsledamöter, och har ett nära samarbete med partiledarens stab, policyenheten och politikenheten.

I kommunikationsenheten ingår kommunikationschef, presschef, kampanj- och varumärkesstrateg, mediestrateg, digital strateg, webbredaktör, sociala medier-redaktör, fotograf/filmare och totalt tre pressekreterare.

Arbetsuppgifter

Du jobbar aktivt med Centerpartiets mediekontakter och kommer att arbeta med såväl traditionella medier som sociala medier. Du agerar både reaktivt och proaktivt utifrån vad som händer i omvärlden och utifrån vår egen planerade agenda. I arbetet ingår även att göra mediala bedömningar, värdera och paketera nyheter och ny politik.

Du har mycket goda språkliga kvalifikationer och kan snabbt formulera och sätta ihop allt från debattunderlag och pressmeddelande till innehåll i digitala kanaler. I arbetsuppgifterna ingår även att vara medföljande till riksdagsledamöter och ordna presskonferenser.

Utöver rent pressarbete kan du även få jobba med större nationella projekt och event där du bidrar med enhetens glasögon för att få till en bra kommunikativ vinkel på till exempel partistämmor och Almedalsdeltagandet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Helst har jobbat som pressekreterare eller journalist eller med opinionsbildning. På något sätt har arbetat nära politiken, samt har förståelse för svensk politik.
  • Har god kännedom om det nya medielandskapet och digitala kanaler.
  • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Har god kännedom om Centerpartiets politik.
  • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och arbeta självständigt.
  • Gärna har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kommunikation eller journalistik.
  • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.

Meriterande är erfarenhet från arbete med medierelationer och politisk kommunikation. Ange gärna i ansökan om du har erfarenhet från något specifikt område inom politiken.

Som person är du en lagspelare, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Placering

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten på Centerpartiets Riksdagskansli i Stockholm. På hela Riksorganisation finns ca 80 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Pressekreterare”. Vi behandlar ansökningar löpande, så vänta inte med att söka.

Information

Mer information kan fås från presschef, Josefin Berglund Belani, josefin.berglund.belani@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.