Centerpartiet söker webbredaktör!

Bild

Med jordnära visioner skapar Centerpartiet en grön och trygg vardag där vi ger kraft åt varje människa. Vi söker nu dig, webbredaktör, som vill vara med och jobba för mer centerpolitik i samhället.

Är du intresserad av att jobba med och utveckla våra sajter och vår interninformation? Har du förståelse för såväl externa som interna målgrupper, kanalval och budskap? Trivs du i den politiska hetluften och har ett stort intresse för samhällsfrågor? Då ska du söka jobbet som webbredaktör på Centerpartiets Riksorganisation!

Centerpartiets kommunikationsenhet jobbar nära både våra politiska företrädare och kollegor på andra enheter och är uppdelade på två kontor: riksdagskansliet och partikansliet. Kommunikationsenheten består av kommunikationschef, presschef, pressekreterare, digitala kommunikatörer, webbredaktör, kampanj- och varumärkesstrateg samt mediestrateg.

Totalt på hela Centerpartiets Riksorganisation finns ett 70-tal medarbetare, både i Stockholm och på regionala kontor.

Arbetsuppgifter

Inriktningen på tjänsten är redaktörskapet för våra sajter samt interninformation. Du står med ena benet i den externa kommunikationen och med andra i den interna. Du jobbar aktivt med Centerpartiets synlighet externt och du ser till att interna intressenter nås med rätt information. Du är snabb vid tangentbordet och förstår hur man skriver för såväl webb som mobilformat.

Arbetet är både självständigt och i större projektgrupper. Du kommer att få ansvar för egna projekt med budget och byråkontakter och kommer även att vara del i andra större, organisationsövergripande projekt som spänner över bredare områden, som till exempel Almedalen, valrörelse och event av olika slag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har erfarenhet av redaktörskap för digitala sajter och nyhetsbrev.
  • Har erfarenhet av och förståelse för internkommunikation, gärna i en idéburen organisation.
  • Vill utveckla funktionerna på vår hemsida.
  • Har god kännedom om det nya medielandskapet och digitala kanaler.
  • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Gärna har god kännedom om Centerpartiets politik och organisation
  • Har en god förmåga att både samarbeta med andra och arbeta självständigt.
  • Gärna har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kommunikation.
  • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.
  • Det är meriterande om du arbetar med, eller har arbetat med, SiteVision och Google Analytics.

Som person är du en lagspelare, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start under våren eller enligt överenskommelse.

Placering

Tjänsten är placerad på kommunikationsenhetens kontor på partikansliet, Stora Nygatan i Gamla stan i Stockholm. Möjlighet att delvis jobba på distans kan finnas.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Webbredaktör”. Sista ansökningsdag är tisdag den 28 februari.

Information

Mer information kan fås från presschef och tf kommunikationschef, Josefin Berglund Belani, josefin.berglund.belani@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.