Centerpartiet lokalt

Centerpartiet Upplands Väsby söker politisk sekreterare

Vår politiska sekreterare går vidare till riksdagskansliet som sakkunnig och vi i Centerpartiet Upplands Väsby söker därför en ny politisk sekreterare, en positiv framåt person som delar Centerpartiets värdering och som vill vara med och bygga vårt lag starkare, nu och i framtiden!

Som politisk sekreterare kommer du jobba nära vår gruppledare. Det innebär att du bidrar till att ta fram faktaunderlag och artiklar, du deltar i politiska förhandlingar och i möten inom centerkretsen och förtroendevalda samt kommunala tjänstemän såväl som medborgare. Du tar kontakt med medborgare och företag, hanterar partiets sociala medier och webbsida, mediekontakter med mera. Då Centerpartiet ingår i den styrande majoriteten kommer du också samverka med företrädare för våra samarbetspartier denna mandatperiod: M, Kd, L och lokalpartiet Väsbys Bästa.

Ett urval av arbetsuppgifter:

  • Ansvara för att uppdatera hemsida och sociala medier och att kommunicera aktiviteter och utspel.
  • Ta fram underlag för utspel tillsammans med gruppledaren. Producera videor och artiklar för att sprida våra budskap på sociala medier och i press.
  • Omvärldsbevaka politiska händelser lokalt och nationellt och rapportera till gruppledare.
  • Stödja gruppledaren i intern kommunikation och förbereda interna gruppmöten med majoritet och inom partiet och ansvara för och genomföra externa aktiviteter/kampanjer.
  • Stödja gruppledare och förtroendevalda i nämnder och styrelser att vid behov få underlag för beslut eller nya initiativ.

Kvalifikationer

  • Du delar Centerpartiets värderingar och har ett allmänpolitiskt intresse.
  • Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och att hantera olika kommunikationsforum. God dator- och medievana samt kunskap i bild- och videoredigering är en förutsättning.
  • Effektiv, driven och med en positiv lösningsfokuserad inställning med vana att ta stort eget ansvar.
  • Gärna erfarenhet av arbete med jämställdhet och sociala frågor, samhällsbyggande och miljö- och klimatfrågor.
  • Arbetstid och lön enligt överenskommelse. Formellt är politiska sekreterare anställda av Upplands Väsby kommun. Arbetstiden är oreglerad då arbete på kvällar och i viss mån helger förekommer. Anställningen omfattas inte av LAS.

Tillträde i slutet av augusti. Vi gör urval och behandlar ansökningar löpande så tveka inte att söka omgående. Ansökan skickas till ann-christin.l.frickner@centerpartiet.se.

Vid eventuella frågor kontakta Ann-Christin via mail; ann-christin.l.frickner@centerpartiet.se eller telefon: 08 590 970 51.