Centerpartiets Brysselkansli söker en politisk sakkunnig med fokus på klimat och energifrågor

Bild

Kanske är du en av dem som under det senaste årets hemmaarbete bestämt dig för att det är dags att byta jobb? Centerpartiets kansli i Europaparlamentet ska anställa en ny sakkunnig för det viktiga arbetet i utskotten för klimat & miljö och energi & industri.

Har du erfarenhet av att jobba med frågor som rör klimatförändringar och energiomställning? Ett starkt intresse för EU-politik i allmänhet och en vilja att bidra till att viktiga europeiska regler för att uppnå klimatneutralitet kommer på plats på bästa sätt?

Trivs du med att arbeta i ett sammansvetsat team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas? Är du detaljfokuserad, social och van att förhandla? Om ovanstående stämmer in på dig vill vi gärna att du söker tjänsten hos oss!

Om rollen

I valet 2019 gjorde Centerpartiet sitt bästa EU-val någonsin och har två ledamöter på plats i Bryssel; Abir Al-Sahlani och Emma Wiesner. Halva mandatperioden har redan gått, och för att komplettera vårt fantastiska team söker vi nu en politisk sakkunnig för klimat och energifrågor.

Som sakkunnig stödjer du vår EU-parlamentariker Emma Wiesner i det dagliga utskottsarbetet, vilket t.ex innebär att ta fram förslag på konkreta ändringsförslag till lagtext, förhandla frågor på teknisk nivå, ta initiativ till utspel på området, samt ha kontakter med övriga EU-institutioner, och intresseorganisationer. Som sakkunnig är du parlamentarikerns förlängda arm och ditt jobb att se till att Centerpartiets politik får så stort genomslag som möjligt i utskotten.

Tjänsten är placerad på Brysselkansliet, där vi förutom parlamentarikerna är 8 fasta medarbetare totalt. Centerpartiet i EU-parlamentet är ett litet kansli och även om alla har definierade ansvarsområden så hjälps vi i praktiken åt med mycket av det praktiska dagliga arbetet och jobbar gemensamt som team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och god kännedom om både Centerpartiets politik och EU-politik, framförallt inom klimat och energi.
  • har relevant högskoleutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet efter studier.
  • är detaljfokuserad, lösningsinriktad och duktig på att förhandla
  • behärskar svenska, engelska och gärna ett ytterligare EU-språk i tal och skrift.
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt och det egna ansvaret stort
  • trivs i en internationell miljö
  • Meriterande är att ha erfarenhet av arbete inom en eller flera EU-institutioner.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster. Att du delar Centerpartiets värderingar är självklart en förutsättning.

Tjänsten

Enligt EU:s reglemente är tjänsten kopplad till EU-parlamentet med placering hos Centerpartiets EU-parlamentariker i Bryssel, under innevarande mandatperiod. Tjänsten är på heltid och arbete på obekväm arbetstid samt en del resor förekommer. Vi tillämpar 6 månader provanställning.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Vår målsättning är att tjänsten ska tillträdas i början av 2022.

Ansökan

För frågor om tjänsten eller skriftlig ansökan, kontakta kanslichef sophia.bengtsson@ep.europa.eu och +32 471630142. Märk ansökan (med CV och personligt brev) ”Sakkunnig Bryssel”. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande vartefter de kommer in.

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.