Centerpartiet lokalt

Centerpartiets Brysselkansli söker kommunikationsansvarig

Är du en stjärna på digital kommunikation, som med stort eget ansvar och eget initiativ vill vara med och bygga upp och utveckla Centerpartiets kommunikativa närvaro i Europaparlamentet? Vill du jobba i en internationell miljö, i hjärtat av Europa, som påverkas av dagsaktuella frågor och långsiktiga trender i omvärlden? Trivs du med högt tempo och snabba puckar och gillar att jobba i ett team där man har stort eget ansvar och där ”laget går före jaget”? Då är det här chansen för dig!

I valet 2019 gjorde Centerpartiet sitt bästa EU-val någonsin och har nu två ledamöter, Fredrick Federley och Abir Al-Sahlani. Det ger oss möjligheten att växla upp det kommunikativa arbetet. Därför söker vi nu en kommunikatör till Brysselkansliet.

Vi söker dig med kunskap och erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Din roll kommer att vara att sprida Centerpartiets budskap, synliggöra politikernas vardag i EU och bygga upp deras respektive kommunikativa profiler

Du ska i samarbete med Centerpartiets EU-parlamentariker, Brysselkansliets presschef och kanslichef ta fram och verkställa Centerpartiets kommunikationsplan för mandatperioden. Du kommer ansvara för innehåll, underhåll och utveckling av parlamentarikernas sociala medie-konton samt hemsidor och webbtexter. Det kommer att handla både om att använda digitala kanaler och traditionell media, men även framtagande av fysiska kampanjer och profilmaterial. Nära samarbete med Centerpartiets kommunikationsenhet i Stockholm ingår också för gemensamt varumärkesbyggande.

Tjänsten är placerad på Brysselkansliet, där det totalt kommer finnas ca 8 medarbetare. Centerpartiet i EU-parlamentet är ett litet kansli och även om alla har definierade ansvarsområden måste vi i praktiken även hjälpas åt med mycket av det praktiska dagliga arbetet.

Vi söker dig som:

  • har kunskap om, och erfarenhet av, strategisk marknadsföring och varumärkesbyggande
  • har högskoleutbildning, eller motsvarande, inom kommunikation eller annat relevant område
  • Kan producera material för tryck och för digital spridning (text, bild och film)
  • är prestigelös, påhittig, hjälpsam och lagspelare, som är villig att hugga i med vad som behövs
  • behärskar engelska i tal och skrift och gärna ytterligare EU-språk
  • har kunskap om EU:s verksamhet, dess institutioner och dess politiska system samt kunskap om Centerpartiets politik och kommunikation
  • har erfarenhet av politisk kommunikation och pressarbete och kan skriva debattartiklar så väl som korta och kärnfulla budskap
  • behärskar bild- text- och filmredigeringsprogram
  • har erfarenhet av att hantera sociala medier för personer med politiska uppdrag alternativt i ledande ställning
  • trivs i internationella miljöer

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Tjänsten

Enligt EU:s reglemente är tjänsten kopplad till EU-parlamentet med placering hos Centerpartiets EU-parlamentariker i Bryssel, under innevarande mandatperiod. Tjänsten är på heltid och arbete på obekväm arbetstid samt en del resor kan förekomma. Vi tillämpar 6 månader provanställning.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde efter sommaren, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till martin.andersson@ep.europa.eu. Märk ansökan ”Bryssel”. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande vartefter de kommer in. Sista ansökningsdag är den 17 juli.

Frågor

För frågor om tjänsten, kontakta kanslichef Martin Andersson, martin.andersson@ep.europa.eu eller på telefon +32 491 64 35 73.

Välkommen med din ansökan!