Centerpartiet lokalt

Centerpartiets Brysselkansli söker politisk sakkunnig med fokus på arbetsmarknadsfrågor

Efter Centerpartiets lyckade EU-parlamentsval behöver vi förstärka vår personalstyrka i Bryssel!

Har du ett starkt intresse för EU-politik i allmänhet och arbetsmarknadsfrågor i synnerhet? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas? Har du sinne för detaljer, är social och tycker om att förhandla? Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker vår tjänst som politiskt sakkunnig med fokus på arbetsmarknadsfrågor.

I valet 2019 gjorde Centerpartiet sitt bästa EU-val någonsin och har nu två ledamöter, Fredrick Federley och Abir Al-Sahlani. För att komplettera befintlig personalgrupp behöver vi en politisk sakkunnig med fokus på arbetsmarknadsfrågor som ska arbeta med utskottet för sysselsättning och sociala frågor.

Som politiskt sakkunnig stödjer du vår EU-parlamentariker Abir Al Sahlani i utskottsarbetet, vilket innebär att ta fram förslag på konkreta ändringsförslag i lagtext, ta initiativ till utspel på området, förhandla med andra politiska grupper, ha kontakter med övriga EU-institutioner och förhandla frågor på teknisk nivå.

Tjänsten är placerad på Brysselkansliet, där det totalt kommer finnas ca 8 medarbetare. Centerpartiet i EU-parlamentet är ett litet kansli och även om alla har definierade ansvarsområden måste vi i praktiken även hjälpas åt med mycket av det praktiska dagliga arbetet.

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och god kännedom om både Centerpartiets politik och EU-politik, framförallt inom arbetsmarknad, industri och inre marknad, samt sociala frågor och EUs sociala pelare
  • har relevant högskoleutbildning, meriterande om den innehåller statskunskap med inriktning på europeisk politik eller juridik.
  • är detaljfokuserad, noggrann och duktig på att förhandla
  • behärskar svenska, engelska och gärna ett ytterligare EU-språk i tal och skrift.
  • Meriterande är att ha erfarenhet av arbete inom en eller flera EU-institutioner.
  • Gärna goda kontakter inom svensk politik samt med företrädare för näringsliv och fackliga intressen
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra
  • är ansvarstagande, initiativrik och lösningsfokuserad
  • har minst två års arbetslivserfarenhet efter högskolestudier
  • trivs i en internationell miljö

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster.

Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Tjänsten

Enligt EU:s reglemente är tjänsten kopplad till EU-parlamentet med placering hos Centerpartiets EU-parlamentariker i Bryssel, under innevarande mandatperiod. Tjänsten är på heltid och arbete på obekväm arbetstid samt en del resor kan förekomma. Vi tillämpar 6 månader provanställning.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till martin.andersson@ep.europa.eu. Märk ansökan ”Bryssel”. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande vartefter de kommer in. Sista ansökningsdag är den 17 juli.

Frågor

För frågor om tjänsten, kontakta kanslichef Martin Andersson, martin.andersson@ep.europa.eu och telefon +32 491 64 35 73

Välkommen med din ansökan!