Centerpartiets Brysselkansli söker två politiskt sakkunniga med fokus på miljöfrågor och jordbruk samt klimat, energi och industri

Bild

Kanske är du en av dem som under det senaste årets hemmaarbete bestämt dig för att det är dags att byta jobb? Centerpartiets kansli i Europaparlamentet ska anställa två nya sakkunniga, för att arbeta nära ledamoten Emma Wiesner i det viktiga arbetet i utskotten för klimat och miljö; energi och industri, jordbruk och fiske.

Har du ett starkt intresse för EU-politik i allmänhet och villkoren för de gröna näringarna i synnerhet? Har du ett stort engagemang för klimatarbetet och jordbrukspolitik? Erfarenhet av energisektorn eller annan industri? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas? Är du detaljfokuserad, social och tycker om att delta i politiska förhandlingar? Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi gärna att du söker någon av våra två lediga tjänster!

I valet 2019 gjorde Centerpartiet sitt bästa EU-val någonsin och har två ledamöter på plats i Bryssel; Abir Al-Sahlani och Emma Wiesner. För att komplettera vårt fantastiska team behöver vi nu två politiska sakkunniga.

  1. Sakkunnig för miljöfrågor, gärna med erfarenhet av jordbrukspolitik.
  2. Sakkunnig för energi och industrifrågor, gärna med näringslivserfarenhet.

Som politiskt sakkunnig stödjer du vår EU-parlamentariker Emma Wiesner i det dagliga utskottsarbetet, vilket t.ex innebär att ta initiativ till utspel på området, ta fram förslag på konkreta ändringsförslag i lagtext, förhandla frågor på teknisk nivå, samt ha kontakter med övriga EU-institutioner, och intresseorganisationer. Som politiskt sakkunnig är det ditt jobb att vara parlamentarikerns förlängda arm och se till att Centerpartiet får så stort genomslag som möjligt i de frågor vi driver i utskotten.

Tjänsten är placerad på Brysselkansliet, där vi förutom parlamentarikerna är 8 fasta medarbetare totalt. Centerpartiet i EU-parlamentet är ett litet kansli och även om alla har definierade ansvarsområden så hjälps vi i praktiken åt med mycket av det praktiska dagliga arbetet och jobbar gemensamt som team.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och god kännedom om både Centerpartiets politik och EU-politik, framförallt inom de områden som omfattas av tjänsten du söker.
  • har relevant högskoleutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet efter studier.
  • är detaljfokuserad, lösningsinriktad och duktig på att förhandla.
  • behärskar svenska, engelska och gärna ett ytterligare EU-språk i tal och skrift.
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt och det egna ansvaret stort.
  • trivs i en internationell miljö.
  • Meriterande är att ha erfarenhet av arbete inom en eller flera EU-institutioner.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Tjänsten

Enligt EU:s reglemente är tjänsten kopplad till EU-parlamentet med placering hos Centerpartiets EU-parlamentariker i Bryssel, under innevarande mandatperiod. Tjänsten är på heltid och arbete på obekväm arbetstid samt en del resor kan förekomma. Vi tillämpar 6 månader provanställning.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Givet de extraordinära omständigheterna så sker tillträde enligt överenskommelse och i enlighet med rådande restriktioner och rekommendationer för resor och dylikt.

Ansökan

För frågor om tjänsten eller skriftlig ansökan, kontakta kanslichef sophia.bengtsson@ep.europa.eu och +32 471630142. Märk ansökan (med CV och personligt brev) ”Sakkunnig Bryssel”. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande vartefter de kommer in.

Välkommen med din ansökan!