Centerpartiet lokalt

Centerpartiets internationella stiftelse (CIS) söker en Program Assistant

Brinner du för demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet?

Som medarbetare hos CIS får du engagera dig i dessa frågor tillsammans med kollegor på vårt kansli i Stockholm samt med lokala partner i flera intressanta regioner runt om i världen, t.ex. Västra Balkan, Västafrika och Palestina.

CIS arbetar för att stärka demokratisk utveckling med särskilt fokus på kvinnors och ungdomars möjligheter till politiskt deltagande och inflytande. Detta gör vi bl.a. genom kapacitetsstärkande aktiviteter och påverkansarbete. Våra medarbetare ser sitt arbete som en möjlighet att bidra till att skapa mer inkluderande samhällen.

CIS söker nu en program assistant för ett vikariat. Arbetet kommer att ske från kansliet i Stockholm i nära samarbete med våra partners globalt. Att arbeta med oss ger dig stora möjligheter att både utvecklas och utmanas.

Vem är du?

För att du ska trivas med att jobba hos oss behöver du ha följande egenskaper:

 • Vara självgående och
 • Vara flexibel, diplomatisk och prestigelös.
 • Ha lätt för att kommunicera med människor med olika kulturell och social bakgrund.
 • Vara analytisk, noggrann och strukturerad.
 • Vara intresserad av samhällsfrågor, politik, utveckling och internationella frågor.
 • Dela Centerpartiets grundläggande värderingar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är på heltid. Du kommer till 50% assistera CIS program manager som ansvarar för tre program med fokus på ungdomars och kvinnors deltagande i politiken på västra Balkan, i Palestina samt ett globalt ungdomsprogram. Du kommer att utföra administrativa uppgifter som bidrar till planering, genomförande, kvalitetssäkring, och rapportering av dessa program. Tjänsten kommer också innebära vissa uppföljningsresor kopplade till ovan nämnda program. CIS har ett litet kansli vilket innebär en stor bredd på arbetsuppgifterna. Du kan beroende av din specifika kompetens samt kansliets behov även komma att assistera i övriga program.

Du kommer till 50% assistera CIS generalsekreterare i viktiga organisatoriska och administrativa uppgifter som driver verksamheten framåt.

Tjänsten är ett vikariat med start den 3 augusti 2020 och fram till den fram till 30 juni 2021. Kollektivavtal finns. CIS kansli ligger på Centerpartiets Riksorganisation i Gamla Stan i Stockholm. Din livssituation bör möjliggöra resande inom tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.
 • Erfarenhet av administrativt arbete.

Önskvärda meriter

 • Erfarenhet av ekonomihantering.
 • Kunskap om och erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete.
 • Erfarenhet av arbete med hemsidor och layout.
 • Kunskap om och erfarenhet av politiskt eller demokratiarbete.
 • Egen erfarenhet (via arbete eller studier) av de regioner CIS främst arbetar i (Västafrika, Västra Balkan, Palestina).
 • Goda kunskaper i annat relevant språk (franska, bosniska/serbiska, arabiska).

Ansökan

CV och personligt brev skickas till cis@centerpartiet.se . Märk ansökan med ”Program assistant CIS”. Sista ansökningsdag är den 31 mars 2020. Ansökningarna kommer att behandlas löpande. För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till CIS generalsekreterare Catherine Isaksson, catherine.isaksson@centerpartiet.se, tel 0705-319131.

Mer om Centerpartiets internationella stiftelse

CIS är en av Sveriges partianknutna organisationer som har till uppgift att bidra till demokratiutveckling och främjande av mänskliga rättigheter genom stöd till politiska partier och flerpartisystem i olika delar av världen. CIS verksamhet är en del av det svenska biståndet och finansieras till största delen av Sida.

2019 påbörjade CIS en ny programperiod som innebär ett aktivt samarbete med politiska partier och organisationer i Västafrika, Västra Balkan och Palestina, samt ett med global täckning. Fokus för verksamheten är demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet. CIS verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med samarbetsparter i de olika regionerna för att säkerställa det lokala ägandeskapet.