Centerpartiet Kronoberg söker verksamhetsutvecklare

Bild

Centerpartiet är ett självständigt grönt liberalt parti. Vi arbetar för att med jordnära visioner skapa en grön och trygg vardag. Vi är en öppen folkrörelse med nära 30 000 medlemmar.

Vi söker nu en kombinerad verksamhetsutvecklare och politisk sekreterare till Kronobergs län där din främsta uppgift blir att stötta regionråd, distriktets ledande politiska företrädare och framtida riskdagsledmot i det politiska arbetet samt att vara en länk mellan distriktsstyrelsen och våra åtta kommunkretsar.

Arbetsuppgifter
Som kombinerad verksamhetsutvecklare och politisk sekreterare har du ett särskilt ansvar för att löpande följa och stödja utvecklingen för Centerpartiet i Region Kronoberg politiskt och praktiskt, samtidigt som du har förmåga att se de lokala förutsättningarna och behoven i respektive kommunkrets.

Du planerar, samordnar och genomför aktiviteter både på kommunnivå och på länsövergripande nivå. En stor del av arbetet handlar om att rent praktiskt bistå regionens företrädare och kretsarnas företrädare med att formulera Centerpartiets politik och hjälpa dem att driva den politiska debatten på hemmaplan. Du kommer att stötta förtroendevalda och medlemmar inom organisationen och bistå i att genomföra medlemsaktiviteter.

Tillsammans med styrelsen ansvarar du också för det strategiska och långsiktiga utvecklingsarbetet i distriktet och genomförandet av styrelsens verksamhetsplan som innefattar alltifrån utbildningar och medlemsutveckling till allmänna val. Du kommer att ha personlig kontakt med våra kommunkretsar genom att besöka dem och delta i deras verksamhet, vilket ställer krav på din sociala kompetens och samarbetsförmåga.

Kvalifikationer
För att du ska trivas i rollen som kombinerad verksamhetsutvecklare och politisk sekreterare behöver du ha ett intresse för politik och samhällsutveckling. Du ska tycka om både strategiskt arbete och att jobba med människor.

Vi tror dessutom att du:

  • Har stor social kompetens med förmåga att motivera, inspirera och förena människor mot ett gemensamt mål.
  • Är en mycket god kommunikatör i tal och skrift, både på svenska och engelska.
  • Kan omsätta ord i handling genom att praktiskt genomföra aktiviteter.
  • Är ansvarsfull och självgående.
  • Har goda kunskaper i Office-paketet.
  • Är van vid olika sociala medier.


Vi söker dig som:

Delar Centerpartiets värderingar och brinner för att engagera fler människor att genomföra en politik som vi tror på. Du kan ta ansvar för ditt eget ledarskap genom att arbeta självständigt och har förmågan att samarbeta med andra. Du vill vara med och utveckla Centerpartiets organisation i Kronobergs län och bygga den starkare, både på kort och lång sikt. Tjänsten innebär delvis arbete på kvällar och helger. Du har B-körkort och egen bil.

Vi erbjuder dig:
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en värderingsstyrd organisation med engagerade människor där du har möjligheter att påverka både rutiner och arbetsformer i hög grad. Framför allt får du möjlighet att utveckla Centerpartiets organisation och politik och får en unik insikt i det praktiska arbetet med att styra både kommuner, region och riksdag.

Placering och arbetstid
Tjänsten är på 50-100 %, efter överenskommelse, varav delen som pol. sek. är 30% och verksamhetsutveckling resterande 20-70%. Vi erbjuder kontorsplats i Växjö. Det går också bra att arbeta från hemmet efter överenskommelse.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Skriftlig ansökan med CV skickas till gusten.martensson@gmail.com Skriv ”verksamhetsutvecklare” i ämnesraden. Sista ansökningsdagen är den 31 januari 2024. Tillträde enligt överenskommelse.
För frågor hänvisas till Gusten Mårtensson, distriktsordförande, gusten.martensson@gmail.com, 0738- 33 55 59, eller Elizabeth Peltola, gruppledare för Centerpartiet i Region Kronoberg, peltola65@yahoo.se.

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.