Centerpartiets Riksorganisation söker en IT-strateg

Skulle du trivas i rollen som spindeln i nätet för organisationens IT-arbete, där du får vara en del av utvecklingsarbetet inom den digitala infrastrukturen under flera år framöver? Är du serviceinriktad, teknikintresserad och gillar stort eget ansvar där ditt eget initiativ är ett värdefullt instrument för att nå målen? Då är det här chansen för dig!

Centerpartiet är inne i en utvecklingsfas när det gäller digitalisering. Vi går från en förstudiefas in i en implementeringsfas där vi behöver någon som kan utveckla den digitala infrastrukturen på ett hållbart sätt på alla nivåer inom organisationen. Vi har identifierat ett antal utmaningar som behöver lösas både här och nu som under flera år framöver och som IT-strateg är du en viktig spelare i arbetet att utforma lösningar på dessa utmaningar.

Arbetsuppgifter

Centerpartiets IT-strateg ska vara med och implementera rutiner inom förvaltning samt ta fram policys och riktlinjer för hur vi använder våra digitala plattformar. Det gäller så väl Centerpartiets riksorganisation som för hela Centerpartiets organisation. Som IT-strateg har du även blicken framåt och följer med i utvecklingen på området och föreslå nya lösningar inom IT. Du är ansvarig för att säkerställa att vi får en säker och användarvänlig IT-miljö. Vi går snart in i en valrörelse och då läggs extra vikt på säkerhetsperspektivet.

Du behöver ha att ett helhetstänk, likväl som detaljkunskap, ha erfarenhet av upphandlingsprocesser och gärna goda kontakter med olika former av IT-leverantörer. Den digitala säkerheten är a och o för oss och du ska ha god kännedom om GDPR utifrån dataanvändning. Du kommer också att ha en supportfunktion mot riksorganisationen när det gäller hårdvara.

Vår IT-funktion består av en helpdesk-medarbetare som är på plats idag samt en projekttjänst som support på vårt webbpubliceringsverktyg som vi har påbörjat rekryteringen av och utöver det så finns medarbetare som jobbar med service kopplat till medlemsregister som också bistår vid behov. Vi har även support från vår IT-leverantör.

Organisatoriskt är IT-funktionen placerad på partikansliet på Stora Nygatan i Gamla stan i Stockholm och på partikansliet jobbar i dagsläget 14 medarbetare och på hela Riksorganisationen jobbar ca 80 medarbetare.

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av både programmering och strategiskt IT-arbete
  • Har erfarenhet av upphandling och avtal
  • Har erfarenhet av att arbeta med Microsoftmiljöer, som Microsoft Server, Active Directory, Azure, Office365 och Windows 10
  • har erfarenhet av arbete med IT-säkerhet, brandväggar, multi-faktorautentisering och loggning
  • Har användaren i fokus och pedagogisk förmåga att beskriva möjligheterna som IT-lösningar kan ge i det dagliga arbetet så att vi fortsätter utvecklas digitalt.
  • är införstådd med GDPR, även om du inte kommer att ansvara för de frågorna
  • Meriterande är att ha jobbat med de program vi har idag som t ex SiteVision, Centsoft, Visma, Zoom och SQL databaser
  • Meriterande är även erfarenhet av ideell sektor och medlemsorganisationer

Som person är du en lagspelare, flexibel, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en självklarhet. Eftersom vi tycker att jämställdhet och mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster.

Tjänst

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde början av hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Skriv ”IT-strateg” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Frågor

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kanslichef Emma Petersson, (emma.petersson@centerpartiet.se)

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.