Centerpartiet lokalt

Centerpartiets riksorganisation söker en kommunikatör

Vi söker en kommunikatör till vårt härliga gäng! Tillsammans jobbar vi gentemot våra kommun- och regionföreträdare där ditt uppdrag är att stötta och coacha våra politiker när de ska nå ut till väljarna genom både traditionella kanaler och sociala medier.

Sociala medier är ett viktigt redskap för våra politiska företrädare för att nå ut och kommunicera med medborgare. Vi söker därför dig med erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring och framtagande av digitala kampanjer.

Som kommunikatör är ditt ansvar att scanna media och hjälpa våra företrädare att synas i media för att bilda opinion. Arbetet bygger främst på att coacha våra politiker och företrädare och hjälpa dem bygga sitt varumärke. Det handlar bland annat om att snabbt hitta bra nyhetsvinklar för att få in våra företrädare på nyhetsplats.

Uppdraget innebär också att du håller i utbildningar samt inspirerar och utmanar våra politiker, tar fram politiska underlag och talepunkter med mera. Det kräver att du har initiativförmåga och känner dig trygg med att föreläsa, processleda och inspirera. Vår vardag är omväxlande och vi tror på stort eget ansvar.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av en politikutvecklare och en organisationsutvecklare. Tillsammans utgör ni navet i arbetet i region Öst, som omfattar distrikten i Stockholms stad och län, Södermanland, Västmanland, Uppsala och Gotland. Ni samarbetar nära med övriga anställda inom Centerrörelsen i regionen och tillsammans gör ni ert bästa för att stötta organisationen och dess företrädare.

Det regionala teamet i Öst består av tre personer som ingår i en större enhet med kollegor från Vilhelmina i norr till Malmö i söder. Då det är en del resor i tjänsten är det en förutsättning att du är bra på att hålla kontakt med dina kollegor och själv tar stort ansvar för ditt arbete. Vi på enheten lägger stor vikt vid att göra varandra bra och stötta varandra. Vi förväntar oss att du som söker dig till oss har samma inställning.

Vi söker dig som har

  • Ett stort intresse för politik och omvärlden och delar Centerpartiets värderingar
  • Erfarenhet av projektledning inom digital marknadsföring
  • Erfarenhet av att arbeta i publiceringsverktyg, Google Analytics och sociala medier
  • Erfarenhet av framtagning av digitala marknadsstrategier
  • Näsa för medielogik och nyhetsvärdering utifrån ett politiskt perspektiv
  • Förmåga att se och snabbt agera på PR-möjligheter, är resultatinriktad, kreativ och självgående
  • Kommunikationsutbildning eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten
  • Positiv inställning, är ansvarstagande och löser utmaningar
  • Körkort, vilket är ett krav, och tillgång till bil

Meriterande är erfarenhet av politisk kommunikation och den ideella sektorns förutsättningar och arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hur sökande passar in i den gruppsammansättning som finns på enheten. Då vi ser att mångfald utvecklar vår verksamhet ser vi gärna sökanden med olika bakgrunder.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tjänsten är heltid.

Placering och arbetstid

Vårt partikansli i Gamla Stan, men med rätt profil kan placering diskuteras inom regionen.

Centerpartiets Riksorganisation har totalt cirka 75 medarbetare placerade på partikansliet på Stora Nygatan i Gamla Stan, på Riksdagskansliet och på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Öst kommunikatör”, ansökningar hanteras löpnande. Sök direkt!

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till organisationschef Ida Karlsson, ida.karlsson@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!