Centerpartiet lokalt

Centerpartiets Riksorganisation söker en vikarierande ekonom till vårt policyteam

På Centerpartiets policyteam jobbar vi strukturerat och långsiktigt med januariavtalet, politikutveckling och omvärldsanalys i nära samarbete med Centerpartiets riksdagsledamöter, partiledning och kollegorna på politikenheten. Ekonomerna i policyteamet jobbar särskilt med den ekonomiska politiken och arbetet med statsbudgeten inom ramen för samarbetet med regeringen och Liberalerna.

Har du ett starkt intresse för samhällsfrågor och vill vara med och jobba för mer närodlad politik i Sverige? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas? Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker vår tjänst som vikarierande ekonom i policyteamet!

Arbetsuppgifter

Som ekonom i vårt policyteam arbetar du med att samordna och driva arbetet med hela budgetprocessen, såväl internt som i relation till regeringen och Liberalerna. I arbetet ingår också andra viktiga processer inom ramen för januariavtalet och att utveckla Centerpartiets ekonomiska politik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har bred politisk kompetens och gärna god kännedom om Centerpartiets politik
  • har utbildning i nationalekonomi
  • är en snabb och duktig skribent med förmåga att kommunicera på många olika nivåer
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra
  • är ansvarstagande, initiativrik och lösningsfokuserad

Meriterande är:

Erfarenhet av politiskt arbete eller förtroendeuppdrag, liksom engagemang inom den ideella sektorn.

Kvalifikationer i kvantitativa metoder (statistisk analys) är meriterande

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster. Då vi jobbar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnor som sökande.

Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Anställning

Tjänsten är ett vikariat med anledning av föräldraledighet med tillträde den 13 januari 2020 och pågår under ordinarie befattningshavares frånvaro dock längst till och med 30 november 2020. Det finns viss flexibilitet med såväl start- som slutdatum för vikariatet.

Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid och helgarbete förekommer under vissa perioder.

Placering

Tjänsten är placerad i policyteamet på Centerpartiets Riksdagskansli. På Riksdagskansliet sitter även politikenheten, kommunikationsenheten samt partiledarens stab, totalt ca 30 medarbetare.

På hela Centerpartiets Riksorganisation finns ca 75 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde januari eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se

Märk ansökan ”Ekonom”.

Vi hanterar ansökningarna löpande så vänta inte med att söka.

Frågor

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till policychef Magnus Demervall, magnus.demervall@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!