Centerpartiet lokalt

Centerpartiets riksorganisation söker organisationsutvecklare med inriktning kommunikation

Vår kommunikatör ska bli ledarskribent och därför söker vi någon som vill arbeta med organisationsutveckling och kommunikation hos oss!

Ditt uppdrag kommet att vara att stötta och coacha våra politiker när de ska nå ut till väljarna genom både traditionella kanaler och sociala medier.

I den rollen är ditt ansvar att scanna media och hjälpa våra företrädare att synas i media för att bilda opinion. Arbetet bygger främst på att coacha våra politiker och företrädare och snabbt hitta bra nyhetsvinklar för att få in våra företrädare på nyhetsplats. Du behöver vara snabb i tanken samtidigt som du inte avviker från de satta målen och kunna använda sociala medier på ett strategiskt sätt.

Uppdraget innebär också att du håller i utbildningar samt inspirera och utmana våra politiker, tar fram politiska underlag och talepunkter mm. Det kräver att du har initiativförmåga och känner dig trygg med att föreläsa, processleda och inspirera. Vår vardag är omväxlande och vi tror på stort eget ansvar.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av en politikutvecklare och en organisationsutvecklare och tillsammans utgör ni navet i arbetet i region Mitt, som omfattar distrikten i Värmland, Örebro, Dalarna och Gävleborgs län. Ni samarbetar tätt med övriga anställda inom Centerrörelsen i regionen och tillsammans gör ni ert bästa för att rusta organisationen och dess företrädare.

Det regionala teamet i Mitt på tre personer ingår i en större enhet med kollegor från Vilhelmina i norr till Malmö i söder. Då det är en del resor i tjänsten är det en förutsättning att du är bra på att hålla kontakt med dina kollegor och själv tar stort ansvar för ditt arbete. Vi på enheten lägger stor vikt vid att göra varandra bra och stötta varandra och förväntar oss att du som söker dig till oss har samma inställning.

Vi söker dig som

  • har ett stort intresse för politik och omvärlden och delar Centerpartiets värderingar
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta aktivt med media, gärna hos politiska företrädare i Centerpartiet
  • har näsa för medielogik och nyhetsvärdering utifrån ett politiskt perspektiv
  • är resultatinriktad, kreativ och självgående, med förmåga att se och snabbt agera på PR-möjligheter
  • är positiv, ansvarstagande och löser utmaningar
  • körkort ett krav och gärna tillgång till egen bil

Meriterande är erfarenhet av politisk kommunikation och den ideella sektorns förutsättningar och arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hur sökande passar in i den gruppsammansättning som finns på enheten.

Tjänsten

Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till visstidsanställning. Tjänsten är heltid.

Placering och arbetstid

Vårt kontor finns i Falun, men med rätt profil kan placering diskuteras inom regionen.

Centerpartiets Riksorganisation har totalt ca 75 medarbetare placerade på partikansliet på Stora Nygatan i Gamla Stan, på Riksdagskansliet och på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk.


Tillträde

13 januari eller enligt överenskommelse.


Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Mitt”, ansökningar hanteras löpande i rask takt.

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till enhetschefen för organisationsenheten, Marianne Larm-Svensson, marianne.larm-svensson@centerpartiet.se.

Välkommen med din ansökan!