Centerpartiet lokalt

Centerpartiets Riksorganisation söker politiskt sakkunnig med fokus på arbetsmarknadsfrågor

Har du ett starkt intresse för arbetsmarknadens funktionssätt och vill vara med och påverka dess utveckling? Är du allmänt samhällsintresserad och vill vara med och jobba för mer närodlad politik i Sverige? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas?

Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker vår tjänst som politiskt sakkunnig med fokus på arbetsmarknadspolitik.

Arbetsuppgifter

Som politiskt sakkunnig stödjer du våra riksdagsledamöter i bland annat arbetsmarknadsutskottet och utvecklar Centerpartiets politik för en bättre fungerande arbetsmarknad. Du tar del av nya forskningsresultat, utvecklingen i andra länder och den idépolitiska debatten på området. Du ser till att våra ledamöter får stöd i form av allt från motioner till artiklar och tar fram underlag till politiska förslag och är även med och förhandlar sakpolitik med regeringspartierna. Du kommer även bli delaktig i organisationsövergripande projekt som berör hela Riksorganisationen, som till exempel Almedalen och arbetet inför partistämmor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och gärna god kännedom om Centerpartiets politik
  • har djupgående kunskaper och erfarenheter inom arbetsmarknadsfrågor
  • har relevant högskoleutbildning, meriterande om det är inom nationalekonomi, gärna med fokus på arbetsmarknad
  • är en snabb och duktig skribent med förmåga att kommunicera på många olika nivåer
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra
  • är ansvarstagande, initiativrik och lösningsfokuserad


Erfarenhet av politiskt arbete eller förtroendeuppdrag är meriterande liksom engagemang inom den ideella sektorn.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster.

Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid och en del helgarbete kan förekomma under vissa perioder.

Placering

Tjänsten är placerad på Politikenheten på Centerpartiets Riksdagskansli och på enheten jobbar ytterligare ca 15 medarbetare. På hela Centerpartiets Riksorganisation finns ca 70 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.


Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se

Märk ansökan ”Arbetsmarknad”.

Sista ansökningsdag är 30 juni. Men vi kommer att hantera ansökningarna löpande vartefter de kommer in så tveka inte att söka.

Frågor

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till kanslichefen för Riksdagskansliet, Christofer Berg, (christofer.berg@centerpartiet.se)

Välkommen med din ansökan!