Centerpartiets Riksorganisation söker politiskt sakkunnig med fokus på finans- och skattepolitik

Bild

Har du ett starkt intresse för finans- och skattepolitik och vill vara med och påverka dess utveckling? Är du allmänt samhällsintresserad och vill vara med och jobba för en grön och trygg vardag som ger kraft åt varje människa? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas?

Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker vår tjänst som politiskt sakkunnig med fokus på skatte- och finanspolitik.

Arbetsuppgifter

Som politiskt sakkunnig stödjer du våra riksdagsledamöter i skatteutskottet och finansutskottet och utvecklar Centerpartiets politik för en bättre fungerande ekonomi för Sverige. Du tar del av nya studier, åtgärder i andra länder och den idépolitiska debatten på området. Du ser till att våra ledamöter får stöd i form av allt från motioner till artiklar samt tar fram underlag till politiska förslag och förhandlingar.

Du kommer även att få möjlighet att jobba med andra delar av organisationen såsom till exempel partiledarstaben och policyenheten, vara en viktig kugge i arbetet inför partistämmor och val och kan bli delaktig i organisationsövergripande projekt som berör hela Riksorganisationen, som till exempel Almedalen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och gärna god kännedom om Centerpartiets politik
  • har djupgående kunskaper och erfarenheter inom exempelvis finansmarknadsfrågor eller skattefrågor från myndighet eller företag.
  • har en lämplig utbildning inom exempelvis nationalekonomi eller företagsekonomi.
  • är en snabb och duktig skribent med förmåga att kommunicera på många olika nivåer
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra
  • är ansvarstagande, initiativrik och lösningsfokuserad

Erfarenhet av politiskt arbete eller förtroendeuppdrag är meriterande liksom engagemang inom den ideella sektorn.

Som person är du ansvarstagande initiativrik och lösningsorienterad. Att du delar Centerpartiets värderingar är en självklarhet. Eftersom vi tycker att jämställdhet och mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att kvinnor och män med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är tills vidare, med start enligt överenskommelse under våren 2022. Vi tillämpar provanställning.

Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid och en del helgarbete kan förekomma under perioder.

Placering

Tjänsten är placerad på Politikenheten på Centerpartiets Riksdagskansli och på enheten jobbar ytterligare ca 15 medarbetare. På hela Centerpartiets Riksorganisation finns ca 80 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se

Märk ansökan ”Finans- och skattepolitik”.

Sista ansökningsdag är 6 februari.

Frågor

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till kanslichef, Gisela Chand, (förnamn.efternamn@centerpartiet.se)

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.