Centerpartiet lokalt

Centerpartiets riksorganisation söker politiskt sakkunnig med fokus på politikutveckling

Centerpartiet har en nyckelroll runtom i Sverige där vi är med och styr i många kommuner och regioner och vi genomför även liberala reformer på riksnivå inom ramen för januariavtalet. Det innebär ett stort ansvar och kräver att vi jobbar för att utveckla nya lösningar på de samhällsproblem som finns. Därför söker vi nu en politiskt sakkunnig med fokus på politikutveckling

Policyenheten är en del av Riksdagskansliet och består i dagsläget av 8 personer, som jobbar med politikutveckling, opinionsanalys och samordning och förhandling inom ramen för januariavtalet samt en policychef.

Arbetsuppgifter

I samarbete med kollegorna på policyenheten och övriga politiskt sakkunniga blir ditt ansvar att bedriva Centerpartiets idé- och politikutveckling. Det handlar om att utreda, analysera och arbeta fram reformer inför partistämmor eller till partistyrelse. Du tar fram underlag, rapporter och PM. En del av jobbet kommer innebära att jobba fram underlag till partiledarens större framträdanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har bred politisk kompetens och stor förståelse för svensk och internationell politik.
  • Är en snabb och duktig skribent med förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Har stor förståelse för Centerpartiet.
  • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och att leda processer
  • Har relevant akademisk utbildning.
  • Tycker om att jobba i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret är stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra.

Meriterande är erfarenhet från arbete med politik- eller idéutveckling från Centerpartiet eller annan organisation. Meriterande är också sakkunskap inom något av Centerpartiets profilerade områden.

Som person gillar du att utveckla och utvecklas, du ser lösningar och tar ansvar. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Vi värdesätter personliga egenskaper och gruppens sammansättning högt i samband med rekryteringar och vi ser att mångfald av bakgrunder och erfarenheter berikar och utvecklar vår verksamhet och organisation.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning

Placering

Tjänsten är placerad på policyenheten på Centerpartiets Riksdagskansli i Stockholm. På hela Riksorganisation finns ca 75 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Tillträde

Tillträde snarast enligt överenskommelse

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se senast 12/1 2020. Märk ansökan ”Policy”.

Information

Mer information kan fås från policychef, Magnus Demervall, magnus.demervall@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!