Centerpartiets Riksorganisation söker politiskt sakkunnig med fokus på rättspolitik

Har du ett starkt intresse för vårt rättssystem och vill vara med och påverka dess utveckling? Är du allmänt samhällsintresserad och vill vara med och jobba för mer centerpolitik i Sverige? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar? Drivs du av att jobba mot uppsatta mål och har en vilja att utveckla och utvecklas?

Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker vår tjänst som politiskt sakkunnig med fokus på rättspolitik och civilrätt.

Arbetsuppgifter

Som politiskt sakkunnig stödjer du våra riksdagsledamöter i bland annat justitieutskottet och civilutskottet och utvecklar Centerpartiets politik för ett bättre fungerande rättssystem. Du tar del av nya studier, åtgärder i andra länder och den idépolitiska debatten på området. Du ser till att våra ledamöter får stöd t.ex. när det gäller motioner, politikutveckling och debattartiklar samt tar fram underlag till politiska förslag och förhandlingar.

Du kommer även att få möjlighet att jobba med andra delar av organisationen såsom till exempel partiledarstaben och policyenheten, vara en viktig kugge i arbetet inför partistämmor och val och kan bli delaktig i organisationsövergripande projekt som berör hela Riksorganisationen, som till exempel vårt deltagande under Almedalen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och gärna god kännedom om Centerpartiets politik
  • har en jur.kand. eller liknande bakgrund som gör att du har djupgående kunskaper och erfarenheter inom straffrätt och gärna även civilrätt
  • är en snabb och duktig skribent med förmåga att kommunicera på många olika nivåer
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt, arbetsuppgifterna varierande, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra
  • är ansvarstagande, initiativrik och lösningsfokuserad


Erfarenhet av politiskt arbete eller förtroendeuppdrag är meriterande liksom engagemang inom den ideella sektorn.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att personer med olika bakgrund söker våra tjänster.

Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med start enligt överenskommelse under hösten 2021. Vi tillämpar provanställning.

Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid och en del helgarbete kan förekomma under vissa perioder.

Placering

Tjänsten är placerad på Politikenheten på Centerpartiets Riksdagskansli. På enheten jobbar ytterligare ca 15 medarbetare. På hela Centerpartiets Riksorganisation finns ca 80 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se

Märk ansökan ”Rättspolitik”.

Sista ansökningsdag är 30 september, men vi kommer att hantera ansökningarna löpande vartefter de kommer in så tveka inte att söka.

Frågor

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till kanslichef, Gisela Chand, (gisela.chand@riksdagen.se)

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.