Centerpartiet lokalt

Centerpartiets Riksorganisation söker pressekreterare

Efter ett historiskt bra valresultat har Centerpartiet en nyckelroll runtom i Sverige – kommunalt, regionalt och nationellt. I riksdagen kommer vi under de kommande åren vara ett liberalt oppositionsparti där vi tar ansvar och samarbetar inom Januariavtalet och kring statens budget för att förverkliga viktiga liberala reformer som förbättrar Sverige, men vi kommer också vara en del av oppositionen i andra viktiga frågor.

Vi söker nu en pressekreterare som vill arbeta i riksdagen, i politikens centrum i en spännande tid. Kommunikationsenheten arbetar tillsammans med Centerpartiets riksdagsledamöter, och har ett nära samarbete med partiledarens stab, politikenheten, policyenheten och partiledningen.

I kommunikationsenheten ingår kommunikationschef, presschef, mediestrateg, webbredaktör, sociala medier-redaktör, fotograf/filmare och totalt tre pressekreterare.

Arbetsuppgifter

Du jobbar aktivt med Centerpartiets mediekontakter. Du agerar både reaktivt och proaktivt utifrån vad som händer i omvärlden och utifrån vår egna planerade agenda. I arbetet ingår även att göra mediala bedömningar, värdera och paketera nyheter och ny politik. Du är en fena på att skriva debattartiklar, pressmeddelanden och förbereda underlag inför intervjuer och debatter som riksdagsledamöterna gör. I arbetsuppgifterna ingår även att vara medföljande till riksdagsledamöter och ordna presskonferenser. Du kommer att arbeta med såväl traditionella medier som sociala medier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Tidigare har jobbat som pressekreterare. Vi ser gärna sökande som har flera års erfarenhet av pressarbete, alternativt journalist med ett antal år i yrket.
  • Inspireras av att arbeta i en organisation där tempot är högt och värdesätter service och tillgänglighet.
  • Har erfarenhet av att arbeta nära politiken, samt förståelse för svensk och internationell politik.
  • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Har god kännedom om Centerpartiet.
  • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och arbeta självständigt.
  • Har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kommunikation eller journalistik. Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.

Meriterande är erfarenhet från arbete med medierelationer och politisk kommunikation från Centerpartiet eller annan organisation. Ange gärna i ansökan om du har erfarenhet från något specifikt område inom politiken.

Som person är du en lagspelare, flexibel, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med oreglerad arbetstid.

Placering

Tjänsten är placerad i kommunikationsenheten på Centerpartiets Riksdagskansli i Stockholm. På hela Riksorganisation finns ca 75 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se senast den 15 november. Vi behandlar ansökningar löpande.

Information

Mer information kan fås från kommunikationschef, Charlotta Helge, charlotta.helge@centerpartiet.se eller presschef Amanda Billner, amanda.billner@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!