Centerstudenter söker ny kommunikations- och pressansvarig

Centerstudenter är Centerpartiets fristående studentförbund som driver politiskt arbete för en friare värld. Vi fungerar som en social mötesplats och en plattform för medlemmar som vill utvecklas professionellt, politiskt och personligt. Centerstudenter är framförallt aktiva i frågor som rör högre studier och studenters situation samt idédebatt och internationell politik. Vi har ca 600 medlemmar och avdelningar vid de flesta av landets större lärosäten.

Vår organisation har över tid vuxit sig allt starkare, vilket skapat nya utmaningar. En stor andel av medlemmarna är aktivt engagerade i förbundet och det ställer krav på organisationen och verksamheten som vi bedriver, inte minst inför en valrörelse.

Därför söker vi nu en kommunikatör till vårt kansli på Centerpartiets Riksorganisation på Stora Nygatan 4 i Stockholm. Vi vill med den här tjänsten stärka vår kommunikation och spridning av Centerstudenters politiska budskap i media.

Arbetsuppgifter

Som Centerstudenters kommunikatör har du som främsta uppgift är att hjälpa förbundsstyrelsen med att föra ut Centerstudenters åsikter. Du ska samordna kommunikationen i redaktionella och sociala medier samt bistå förbundsordföranden och Centerstudenter nationellt med att nå ut med sitt budskap.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ha det övergripande ansvaret för att föra ut Centerstudenters företrädare och politik, ta fram pressmeddelanden i samband med att Centerstudenter gör politiska utspel och verka för att sälja in debattartiklar och andra utspel till redaktionell media. I arbetet ingår det också att du som kommunikatör jobbar nära förbundsstyrelsens projekt med digitala medier och har en nära kontakt med partiets kommunikationsenhet.

Under framförallt valrörelsen kommer kommunikatören också ansvara för att stötta förbundsordförande vid olika mediala framträdanden genom att till exempel stämma av träff och intervjufrågor med journalister som förbundsordförande ska träffa.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som delar Centerstudenters grundläggande värderingar, även om du kanske inte är medlem hos oss idag. Som person är du utåtriktad, självständig och kommunikativ. Du är också en samordnare som är flexibel och har lätt för att samarbeta.
  • Vi ser gärna att du har någon form av akademisk bakgrund. Meriterande är också om du har tidigare erfarenheter av kommunikation, press och/eller en vana att arbeta med grafik och Adobe-programmen.

Tillträde

Tjänsten är på heltid och utgår från Centerstudenters kansli på Stora nygatan 4 i Stockholm, men möjlighet till visst distansarbete finns. Tillträde från februari 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökningar

Låter detta som något för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan med personligt brev och CV till centerstudenter@centerpartiet.se! Ansökningar behandlas löpande i takt med att de kommer in.

För mer information eller frågor om tjänsten kontakta Julia Eriksson, förbundsordförande (julia.eriksson@centerpartiet.se, 073 – 076 44 78)

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.