CUF söker generalsekreterare

Bild

Centerpartiets Ungdomsförbunds nuvarande generalsekreterare kommer i december att gå vidare till nya utmaningar och vi söker därför efter en ny stjärna som vill arbeta med oss på CUF:s riksorganisation.

Välkommen med din ansökan om du vill växa och utvecklas tillsammans med oss på CUF i en mångfacetterad och spännande roll!

Centerpartiets ungdomsförbund samlar ungdomar över hela Sverige som vill göra världen mer frihetlig med särskilt fokus på frågor inom klimat, jämställdhet, arbetsmarknad samt migration och integration. På CUF:s riksorganisation arbetar i dagsläget tre personer på heltid utöver förbundsordförande och generalsekreterare. Riksorganisationen arbetar i nära samarbete med CUF:s förbundsstyrelse för att dels driva CUF:s politik nationellt, men också för att skapa möjligheter till lokalt engagemang över hela Sverige för unga inom centerrörelsen.

Om tjänsten

Generalsekreteraren är CUF:s högsta tjänsteman och i rollen har du ett övergripande ansvar för CUF:s ekonomi, personal och organisatoriska verksamhet. I nära samarbete med förbundsstyrelsen och dess verkställande utskott ansvarar generalsekreteraren också för förbundets långsiktiga organisatoriska och politiska strategier.

Arbetsuppgifter

Generalsekreteraren arbetsleder personalen på riksorganisationen och samordnar, fördelar och prioriterar bland arbetsuppgifterna. Generalsekreterare ansvarar också ytterst för CUF:s årliga förbundsstämma, CUF:s årliga ansökan till MUCF och löpande ekonomihantering så som kontering. I tjänsten ingår löpande kontakt med CUF:s medlemskår och övriga centerrörelsen, men också andra civilsamhällesorganisationer både i Sverige och andra länder. Vid behov ansvarar generalsekreteraren för förbundets krishantering. Generalsekreteraren förväntas också närvara och föra protokoll vid förbundsstyrelsens och verkställande utskottets sammanträden. I övrigt tillkommer allmän löpande administration.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Relevant högre utbildning inom administration, ekonomi, projektledning eller HR alternativt motsvarande relevant arbetslivserfarenhet
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med unga
  • Tidigare erfarenheter av någon form av ledande roll, även om du inte varit arbetsledare tidigare

Utöver ovan ser vi det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från centerrörelsen eller andra delar av civilsamhället.

För att lyckas i rollen som generalsekreterare tror vi att du som person är flexibel, initiativtagande, noggrann och lösningsorienterad. Vi tror också att du delar CUF:s grundläggande värderingar, även om du kanske inte är medlem hos oss idag.

Omfattning:

100%

Plats:

Stockholm, Gamla Stan

Tillträde:

Omgående

Lön:

Enligt överenskommelse

Ansökan:

Personligt brev och CV skickas till ida.altera@centerpartiet.se. Märk din ansökan med ”Generalsekreterare”. Sista ansökningsdag är 15 januari men vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än så.