Centerpartiet lokalt

Jämställdhetspolitiskt sakkunnig sökes till Centerkvinnornas Riksorganisation

Bild

Är du samhällsintresserad i allmänhet och jämställdhetsintresserad i synnerhet? Vill du bistå i utvecklandet en socialliberal feministisk politik? Har du tidigare erfarenhet av politikutveckling och av att arbeta med jämställdhetsfrågor? Ditt fokus som politiskt sakkunnig hos Centerkvinnorna är politisk påverkan för att få genomslag för Centerkvinnornas politik, nationellt, regionalt och lokalt. Hos oss är din roll viktig för att hela laget ska lyckas.

Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker tjänsten som jämställdhetspolitiskt sakkunnig på Centerkvinnornas Riksorganisation.

Centerkvinnorna är Sveriges största politiska kvinnoorganisation 6 000 medlemmar och verksamhet i landets alla kommuner. På Riksorganisationen finns för närvarande tre tjänster; en förbundssekreterare/kanslichef, en jämställdhetspolitiskt sakkunnig och en organisationsutvecklare. Kansliet förstärker nu även med en kommunikatör som du som jämställdhetspolitiskt sakkunnig kommer arbeta tätt med.

Arbetsuppgifter

Som jämställdhetspolitiskt sakkunnig kommer du ha ett stort ansvar för att formulera och utveckla Centerkvinnornas politik. Du har ett stort fokus på att omvärldsbevaka och utöva politisk påverkan. Du håller dig uppdaterad gällande politiska processer i riksdag och regering och har koll på aktuella utredningar, rapporter och skrivelser. Du kommer ha ett stort ansvar att omvärldsbevaka och bistå våra företrädare i att bilda opinion. Arbetet kräver att du tar stort eget ansvar, är noggrann och kan arbeta under tidspress, samt att du är väl förtrogen med aktuella jämställdhetspolitiska frågor. Det är vidare viktigt att både kunna arbeta självständigt och fungera bra i en mindre grupp. På ett litet kansli behöver alla hjälpa till med det mesta emellanåt.

Konkreta uppgifter är bland annat:

  • Aktivt bidra till att identifiera och söka politiska lösningar på dagens och morgondagens jämställdhetsutmaningar utifrån ett socialliberalt perspektiv.
  • Proaktivt stödja förbundsstyrelse, avdelningar, distrikt och kansli i politikutvecklingsarbetet.
  • Analysera regeringsförslag, forskningsrapporter, statistik och media i syfte att fördjupa, förfina och förtydliga Centerkvinnornas politik.
  • Ta fram förslag på debattartiklar, talepunkter och
  • Bidra till framtagandet av kampanj-, utbildning- och informationsmaterial.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleexamen i samhällsvetenskap, genusvetenskap, mänskliga rättigheter eller något som kan bedömas som likvärdigt.
  • Minst två års arbetslivserfarenhet av att jobba med jämställdhetsfrågor, gärna med politiska inslag.
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta för politisk eller ideell organisation är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Att du ställer upp på Centerkvinnornas grundläggande värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med startdatum den 11 januari 2021 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid och en del helgarbete kan förekomma under vissa perioder. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Placering

Tjänsten är placerad på Centerkvinnornas riksorganisation i Gamla stan i Stockholm där vi sitter tillsamman med kollegor på Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund och studentförbund samt med Centerpartiets internationella stiftelse.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Skriftlig ansökan med CV skickas till centerkvinnorna@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Centerkvinnorna”. Vi vill ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande.

Information

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till Generalsekreterare Susanne von Tiedemann susanne.von.tiedemann@centerpartiet.se