Strategisk och driven HR-chef sökes

Vill du vara med och utveckla vårt HR-arbete med fokus på ledar- och medarbetarutveckling? Vill du, tillsammans med drivna chefer och medarbetare, leda vårt HR-arbete, såväl operativt som strategiskt? Har du erfarenhet av framgångsrik förändringsledning? Då kan du vara den vi söker!

Vi på Centerpartiet söker en strategisk och driven HR-chef till vår riksorganisation. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och vara direkt underställd partisekreteraren. Du kommer ha ett övergripande ansvar för utveckling av medarbetare och frågor som rör medarbetarna. Ditt främsta ansvar är att vara ett stöd till cheferna i medarbetarfrågor och tillsammans med dem leda vårt förändringsarbete.

Vi är cirka 50 medarbetare på vår riksorganisation och vi arbetar med att ge stöd åt såväl partiledning och riksdagsledamöter som företrädare lokalt i våra kommuner och regioner.

Arbetsuppgifter 
Som HR-chef hos oss behöver du ha mycket god förmåga att driva ditt arbete framåt och att bygga förtroendefulla relationer. Du kommer att hålla ihop och leda HR-arbetet och vara ett konsultativt chefsstöd i samtliga HR-processer. Du kommer ansvara för våra personalsystem och, tillsammans med chefer och medarbetare, leda vårt systematiska arbetsmiljöarbete.

Vi kommer under kommande år satsa särskilt på ledar- och medarbetarutveckling och det arbetet kommer att ledas av dig.


Kvalifikationer
  

Vi söker dig som har: 

  • Relevant akademisk utbildning inom HR eller annan utbildning/erfarenhet vi bedömer likvärdig.
  • Du har aktuell erfarenhet av brett HR-arbete på både operativ och strategisk nivå och har kunskaper inom hela HR-området.
  • Du har haft samordnande ansvar inom HR-området.
  • Du har goda kunskaper i att utveckla systematiskt arbetsmiljöarbete.
  • Du har vana av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering.
  • Du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift.


Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet inom vårt kollektivavtalsområde – ideella och idéburna organisationer.
  • Erfarenhet av förändringsledning.


Vem är du?
 
Som person är du driftig, bra på att bygga förtroendefulla relationer och har ett lösningsorienterat arbetssätt. I rollen som HR-chef behöver du ha en hög integritet samtidigt som du har förmåga att leda såväl medarbetare som chefer i förändringsprocesser.

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en värderingsstyrd organisation med engagerade kollegor. En flexibel arbetsplats där vi arbetar tillsammans mot våra uppsatta mål. Det finns möjlighet till visst distansarbete inom ramen för tjänsten samt stora möjligheter att påverka hur vi utformar arbetet inom HR.

Placering och arbetstid 
Tjänsten är på 100 % på vårt kontor i Gamla stan, Stockholm. 

Lön  
Vi tillämpar individuell lönesättning.  

Ansökan 
Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Skriv ”HR” i ämnes raden. Sista ansökningsdagen är den 30 september.  

Tillträde 
Enligt överenskommelse.  

Information
För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas partisekreterare Karin Ernlund karin.ernlund@centerpartiet.se eller tf HR-chef Ida Karlsson ida.karlsson@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan! 

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.