Centerpartiet lokalt

Vikarierande pressekreterare till Centerpartiets partiledarstab

Bild

Är du intresserad av att jobba med media i den politiska hetluften och verka för mer centerpolitik i samhället? Har du god kännedom om den politiska debatten och en stark känsla för medielogik? Är du bra på att nyhetsvärdera, bygga relationer med journalister, och tycker om att se tydliga resultat av ditt arbete? Då ska du söka jobbet som vikarierande pressekreterare i Centerpartiets partiledarstab!

Partiledaren är Centerpartiets främsta företrädare. För att hon ska ha bästa tänkbara möjligheter att leda partiet har hon en partiledarstab som bistår med såväl det löpande, som det strategiska, arbetet.

Partiledarstaben arbetar i nära samarbete med de andra delarna av partiorganisationen, som till exempel Centerpartiets riksdagsledamöter, politikenheten, policyenheten, och kommunikationsenhet.

I partiledarstaben ingår en stabschef, två politiskt sakkunniga, två pressekreterare och en partiledarassistent.

Med anledning av att en av våra pressekreterare ska vara föräldraledig söker vi nu en pressekreterare för ett långtidsvikariat mellan januari 2021 – januari 2022.

Arbetsuppgifter

Du jobbar operativt med partiledarens mediekontakter. Du agerar både reaktivt och proaktivt utifrån vad som händer i omvärlden och utifrån vår egna planerade agenda. I arbetet ingår att göra mediala bedömningar, värdera och paketera nyheter och ny politik. Du har mycket goda språkliga kvalifikationer och kan snabbt formulera och sätta ihop allt från pressmeddelande och intervjuunderlag till innehåll till digitala kanaler. Du kommer att arbeta med såväl traditionell media som sociala medier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Tidigare har jobbat som pressekreterare. Vi ser gärna sökande som har flera års erfarenhet av pressarbete, alternativt journalist med ett antal år i yrket.
  • Inspireras av att arbeta i en organisation där tempot är högt och värdesätter service och tillgänglighet.
  • Har bred politisk kompetens och stor förståelse för svensk och internationell politik.
  • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Har stor förståelse för Centerpartiet.
  • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och att självständigt leda processer.
  • Gärna har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kommunikation eller journalistik.
  • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.

Meriterande är erfarenhet från arbete med medierelationer och politisk kommunikation från Centerpartiet eller annan organisation. Ange gärna i ansökan om du har erfarenhet från något specifikt område inom politiken.

Som person är du en lagspelare, flexibel, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är ett föräldravikariat.

Placering

Tjänsten är placerad i partiledarstaben på Centerpartiets Riksdagskansli i Stockholm. På hela Riksorganisation finns ca 80 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Tillträde

Tillträde i januari 2021.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se senast den 22 november. Märk ansökan ”Pressekreterare”.

Information

Mer information kan fås från stabschef, Kristian Ljungblad, kristian.ljungblad@centerpartiet.se eller 070-425 46 10.

Välkommen med din ansökan!