Centerpartiet lokalt
  • / Vårt parti
  • / Lediga jobb
  • / Centerpartiets Riksorganisation söker vikarierande politiskt sakkunnig med fokus på landsbygdsutveckling och jord- och skogsbruksfrågor

Centerpartiets Riksorganisation söker vikarierande politiskt sakkunnig med fokus på landsbygdsutveckling och jord- och skogsbruksfrågor

Bild

Har du ett starkt intresse för samhällsfrågor och vill vara med och jobba för mer närodlad politik i Sverige? Brinner du för att utveckla landsbygdens potential? Gillar du att arbeta i team med stort eget ansvar i en spännande och snabbrörlig miljö? Är du kreativ och gillar att ta initiativ? Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker vår tjänst som politiskt sakkunnig inom landsbygdsutveckling, regional utveckling, jord- och skogsbruk.

Arbetsuppgifter

Som politiskt sakkunnig ansvarar du för att understödja riksdagsledamöter i bland annat Miljö- och jordbruksutskottet och Näringsutskottet. Du tar fram underlag och skriver motioner, artiklar och tal och du kommer vara en viktig del i att utveckla vår politik på områdena. Du kan även bli delaktig i organisationsövergripande projekt som berör hela Riksorganisationen, som till exempel Almedalen eller inför kommande partistämmor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har bred politisk kompetens och erfarenhet och gärna god kännedom om Centerpartiets politik
  • har akademisk utbildning som agronom eller liknande inriktning
  • är en snabb och duktig skribent med förmåga att kommunicera på många olika nivåer
  • tycker om att arbeta i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra
  • är ansvarstagande, initiativrik och lösningsfokuserad


Erfarenhet av politiskt arbete eller förtroendeuppdrag är meriterande liksom engagemang inom den ideella sektorn.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Anställning

Tjänsten är ett vikariat med anledning av föräldraledighet med tillträde den 1 september 2018, eller enligt överenskommelse, och pågår under ordinarie befattningshavares frånvaro dock längst till och med 30 juni 2019.

Placering

Tjänsten är placerad på Politikenheten på Centerpartiets Riksdagskansli och på enheten jobbar ytterligare ca 15 medarbetare. På hela Centerpartiets Riksorganisation finns ca 70 medarbetare placerade på Riksdagskansliet, partikansliet i Gamla stan samt på regionala kontor runt om i landet.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se

Märk ansökan ”Politiskt sakkunnig”.

Sista ansökningsdag 1 juli.

Frågor

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till kanslichefen för Riksdagskansliet, Christofer Berg, 08-786 63 78

Välkommen med din ansökan!