Centerpartiet lokalt

Centerstudenter söker kampanjgeneral

Centerstudenter är Centerpartiets studentförbund som driver politiskt arbete för en friare värld. Vi fungerar som en social mötesplats och en plattform för medlemmar som vill utvecklas professionellt, politiskt och personligt. Centerstudenter är framförallt aktiva i frågor som rör högre studier och studenters situation samt idédebatt och internationell politik. Vi har 650 medlemmar och avdelningar vid de flesta av landets större lärosäten.

Inför valet till riksdag, kommuner och landsting 2018 har Centerpartiet bättre förutsättningar än på mycket länge. Centerpartiet är just nu starkt bland unga väljare, akademiker och studenter. Centerstudenter har vuxit i medlemstal nio år i rad och har en viktig roll att spela i valrörelsen runtom i studentorter där förbundet har avdelningar.

Därför söker vi nu en kampanjgeneral för att stärka Centerstudenters kampanjarbete i hela landet. Vi vill med tjänsten intensifiera och sprida kampanjarbetet runtom i Sverige, öka vår synlighet på universitet och högskolor i valåret samt engagera och värva nya sympatisörer och medlemmar.

Om arbetet

Kampanjgeneralen ansvarar för att genomföra förbundets kampanjverksamhet inför valen i september 2018. Ansvaret innebär att föra fram Centerstudenters fokusfrågor och åsikter genom kampanj och andra utåtriktade aktiviteter samt medlemsvärvning. Kampanjgeneralen har ansvar för att leda kampanjarbetet ute i avdelningarna under valet. Kampanjgeneralen jobbar tätt tillsammans med förbundsordförande, generalsekreterare samt annan personal på Centerpartiets riksorganisation. Det är generalsekreterare som har arbetsansvar för kampanjgeneralen men kampanjgeneralen förväntas även jobba självständigt.

Ansvarsområden

  • Leda förbundets kampanjarbete i valrörelsen
  • Genomföra kampanjer på platser runtom i Sverige inom för Centerstudenter relevanta och viktiga områden
  • Bistå avdelningarna och medlemmarna med hjälp under valrörelsen, och kampanja tillsammans med dem
  • Bistå andra relevanta parter i kampanjandet
  • Arbeta med och hjälpa till med praktiska uppgifter inför lokala och nationella event
  • Verka för att engagera Centerstudenters medlemmar i valrörelsen
  • Engagera och värva nya sympatisörer och medlemmar
  • Ta fram och utveckla kampanjer och kampanjmaterial löpande under valrörelsen
  • Leda Centerstudenters kampanjgrupp

Som kampanjgeneral är du en länk mellan Centerstudenter nationellt och de lokala avdelningarna och medlemmarna. I arbetetet ingår att ordna aktiviteter på såväl nationell som lokal nivå och att bistå medlemmarna med hjälp i deras kampanjande.

Om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att jobba i en organisation, antingen som tjänsteman eller förtroendevald. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med kampanjarbete, medier och hemsidor. Du har god kännedom om sociala medier såsom Facebook, Twitter och Instagram och vet hur man för ut åsikter genom en kampanj. Då Centerstudenter är ett politiskt studentförbund räknar vi med att du har ett stort samhällsengagemang och är intresserad av politik. Vi ser också att du har grundläggande kunskaper i Officepaktetet och dokumenterad vana av att producera målsgruppsanpassade kampanjer. Kunskaper i program såsom Indesign och Photoshop är meriterande.

Som person trivs du med att ta egna initiativ, leda arbetet framåt och se resultatet av ditt arbete. Du strukturerar själv upp ditt arbete och jobbar självständigt med dina processer och för dem vidare. Du är tydlig i din kommunikation och är duktig på att övertyga andra i frågor som är viktiga för dig. Du har ett gott omdöme samt en förmåga att väga samman komplex information och fatta snabba beslut.

Då Centerstudenter är ett studentförbund ser vi gärna att du som söker har erfarenhet från studentvärlden.

Vi förväntar oss att du delar Centerstudenters värderingar.

Att du som söker innehar B-körkort är önskvärt.

Om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid som löper mellan senast den 15 maj till tidigast valdagen den 15 september. Om möjlighet finns ser vi gärna att du börjar tidigare och stannar kvar längre. Tjänsten är på heltid om inget annat beslutas. Vi tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. I tjänsten ingår oreglerad arbetstid. Tjänsten inkluderar arbete i hela landet med fokus på de städer där Centerstudenter har avdelningar vilket innefattar mycket resande. Visst helgarbete kan förekomma. Tjänsten utgår från Centerstudenters kontor på Stora Nygatan i Stockholm men då arbetet ska utföras i hela landet är det inte nödvändigt att kampanjgeneralen bor i Stockholm.

Sista dag att söka tjänsten är 29 mars men vi gör urvalet löpande.

Ansökan

Skicka CV samt personligt brev till förbundsordförande Simon Palme på simon.palme@centerpartiet.se

Har du några frågor om tjänsten? Hör av dig till förbundsordförande Simon Palme på simon.palme@centerpartiet.se eller 070-142 17 61.