Centerpartiet lokalt

Kommunikatör sökes till Centerkvinnornas Riksorganisation

Är du samhällsintresserad i allmänhet och jämställdhetsintresserad i synnerhet? Har du en vass penna och erfarenhet av nyhetsvärdering och politisk kommunikation? Då vill vi att du söker tjänsten som kommunikatör på Centerkvinnornas Riksorganisation!

Centerkvinnorna är en av Sveriges främsta politiska kvinnoorganisationer med verksamhet i hela landet. På Riksorganisationen finns även en generalsekreterare, en jämställdhetspolitiskt sakkunnig och en organisationsutvecklare.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du ha ett stort ansvar för att formulera och kommunicera Centerkvinnornas politik. Du kommer också ansvara för att omvärldsbevaka och proaktivt bistå våra företrädare att synas i såväl traditionella media som i sociala kanaler. Det opinionsbildande arbetet kräver att du är noggrann och kan arbeta under tidspress. Det är viktigt att både kunna arbeta självständigt och fungera bra i en mindre grupp. Erfarenhet av arbete som pressansvarig är meriterande.

Arbetsuppgifter inkluderar:

 • Ansvara för Centerkvinnornas mediekontakter
 • Ansvara för framtagandet av innehåll till intern- och externkommunikation
 • Ansvara för utformning av debattartiklar, pressmeddelanden och talepunkter
 • Utveckla och ansvara för hemsida, intern sida på intranätet, sociala medier och profilmaterial
 • Bidra till utformande av grafiskt material
 • Bistå i framtagandet av kampanj-, utbildning- och informationsmaterial

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av politisk kommunikation eller journalistik
 • Högskolestudier i medieproduktion, journalistik och/eller medie- och kommunikationsvetenskap eller något som kan bedömas som likvärdigt.
 • Erfarenhet av att jobba med kommunikation och pressarbete, gärna med kvinnor som målgrupp.
 • Erfarenhet av att utveckla närvaro på sociala medier, både strategiskt och praktiskt.
 • Goda kunskaper i Officepaketet, Adobepaketet, In Design, Photoshop.
 • Goda kunskaper i bild- och filmredigering.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Att du ställer upp på Centerkvinnornas grundläggande värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med oreglerad arbetstid. Vi tillämpar alltid provanställning. En del resor och helgarbete kan förekomma under vissa perioder. Startdatum den 24 september 2018 eller enligt överenskommelse.

Placering

Tjänsten är placerad på Centerkvinnornas riksorganisation i Gamla stan i Stockholm där vi sitter tillsammans med kollegor på Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund och studentförbund samt med Centerpartiets internationella stiftelse.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Skriftlig ansökan med personligt brev och CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Centerkvinnorna”. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 10 september. Ansökningar behandlas löpande.

Information

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till generalsekreteraren Anna Kläppe anna.klappe@centerpartiet.se