Centerpartiet lokalt
  • / Vårt parti
  • / Lediga jobb
  • / Pressekreterare med mycket goda medierelationer och insikt i nationell politik

Pressekreterare med mycket goda medierelationer och insikt i nationell politik

Bild

Vill du vara en del av Centerpartiets nationella pressarbete? Har du starka meriter från rikspolitik och nyhetsmedia? Gillar du att arbeta i ett högt tempo med höga krav på noggrannhet och resultat?

Då borde du söka tjänsten som pressekreterare hos Centerpartiet.

Centerpartiets kommunikationsenhet jobbar nära partiets ledning med att föra ut vår politik och våra företrädare nationellt i egna, köpta och förtjänade kanaler. Som pressekreterare jobbar du direkt under presschefen och samarbetar även tätt med ansvariga för våra egenkanaler.

Du jobbar operativt med mediekontakter. Du agerar både reaktivt och proaktivt utifrån dagsagendan. Du kan sniffa dig till en nyhet på mils avstånd och vet hur en fråga bör vässas för att journalister ska nappa. Du har goda journalistkontakter och är en snabb och rapp skribent. Det är viktigt att du även förstår samspelet mellan traditionell media och sociala medier.

Din vardag följer logiken i nationell nyhetsmedia, med snabba ryck och omkastningar. Ansvarstagande och förändringsberedskap är därför ett grundkrav. Du är också resultatinriktad och kreativ, kör du fast så hittar du en väg runt. Du är självgående men gillar att arbeta i ett team, är serviceinriktad, hjälpsam och lyhörd för andras input. Du har ett tydligt väljarperspektiv i allt du gör och är beredd att jobba hårt för ett ännu starkare Centerparti.

Vi söker en person med minst 3-5 års vana från nationell nyhetsmedia. Du har sannolikt journalistbakgrund eller arbetar med medierelationer på en kommunikationsavdelning eller en byrå. Du har mycket god förståelse för svensk nationell politik och delar Centerpartiets värderingar.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Jobbet utförs normalt på kontorstid med inslag av jour på obekväm arbetstid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Placering

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten vid Centerpartiets Riksorganisation, Riksdagskansliet. Kommunikationsenheten består för närvarande av åtta medarbetare. Centerpartiets Riksorganisation har totalt ca 70 medarbetare placerade på riksdagskansliet, partikansliet på Stora Nygatan i Stockholm samt på regionala kontor i hela landet.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde

Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till ansokan@centerpartiet.se. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 25 november. Urval och intervjuer genomförs dock löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor

För frågor om tjänsten kontaktas presschef Jessica Bissmark, jessica.bissmark@centerpartiet.se eller 073 436 82 71

Välkommen med din ansökan!