Annie Lööf

Personbild


Centerpartiets partiledare och ledamot av det verkställande utskottet. Riksdagsledamot för Jönköpings län.

Jag är centerpartist för synen på människan. Företagsamheten. En trygg vardag för människor i hela landet. Och en miljöpolitik byggd på utveckling, som leder till resultat. Det leder Sverige framåt.

Jag vill se ett samhälle som håller ihop. Byggt på tillit och samarbete. I tider när allt fler vänder kappan efter vinden och mörka krafter sprider misstro och rädsla. Då måste vi stå upp för medmänskligheten.

Mina viktigaste frågor:

  • Sverige behöver fler jobb. Men det är företagen, inte politiker som kommer att fixa dem. Därför är det så viktigt att vi satsar på att ge dem bättre villkor.
  • Vi måste bygga ett hållbart samhälle, därför är klimatutmaningen så oerhört viktig för mig. Det behövs ny teknik, smarta lösningar och en hög prislapp på att skita ner. Både frihet och ansvar med andra ord. Steg för steg gör Centerpartiet Sverige grönare, friare och mer företagsamt. Jag hoppas att du vill vara med på den resan.

Video: Annie Lööf - partiledaren och människan

Kontakta Annie LööfBli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.