Dalarna representerar i Partistyrelsen

Vid partistämman blev det bifall till valberedningens förslag om partistyrelsens sammansättning. Detta innebär att Peter Helander från Mora nu gör Ulrika Liljeberg och Martin Ådal sällskap som representant från Dalarna. Även Sofia Jarl har en plats i styrelsen som förbundsordförande för Centerkvinnorna.

– Det känns trevligt och bra att jag har fått förtroendet. Vi är ganska många från Dalarna i partistyrelsen. Utöver mig finner man Sofia Jarl, Ulrika Liljeberg och Martin Ådahl i styrelsen, säger Peter Helander.

Redan nästa vecka påbörjar den nya partistyrelsen sitt arbete. Först med några dagars introduktion, sedan drar arbetet igång i hög fart.

– Det är statsministeromröstning, budgeten ska in, om ett år är det val. Det är många bollar i luften och jag förväntar mig en rivstart, säger Peter Helander och fortsätter:

– Att sitta i partistyrelsen är ett strategiskt arbete. Valberedningen har tittat på många parametrar när de byggde laget. Jag tror att min erfarenhet som egenföretagare är något man värdesatt, samt mina profilfrågor: skog, jakt och vilt, näringsliv och idrott. Jag tror jag är en bra pusselbit i partistyrelsen, säger Peter Helander.

Vi gratulerar Peter och Martin till sina nya uppdrag i partistyrelsen, samt Ulrika till det fortsatta förtroendet, och önskar dem och alla andra ytterligare givande dagar på partistämman innan ärmarna kavlas upp för det fortsatta arbetet.

Om du är pluskund, kan du klicka här för att läsa en längre intervju med Peter på dt.se.