Tre Kullor föreslås till Centerpartiets lista till Europaparlamentet

Lena Lagestam från Borlänge utgör en del av den trio från Dalarna som föreslås till Centerpartiets lista till Europaparlamentsvalet. Övriga i trion är Sofia Jarl, Gagnef och Jenny Drugge, Falun

När Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok och nomineringskommitténs ordförande Jan Andersson presenterade förslaget på lista till Eurpaparlamentsvalet 2024 fanns inte mindre än tre kvinnor från Dalarna bland de nominerade: Sofia Jarl, Gagnef, Jenny Drugge, Falun och Lena Lagestam, Borlänge. Listan toppas av nuvarande EU-parlamentarikerna Emma Wiesner och Abir Al-Sahlani. På tredje plats finner vi Svante Linusson.

-Det här är en stark valsedel där alla kandidater tillsammans har med sig olika viktiga perspektiv och erfarenheter och jag känner mig väldigt trygg med att de kan representera hela Sverige i EU. Vi har arbetat brett i hela rörelsen för att ta fram det här förslaget, säger Jan Andersson, ordförande i nomineringskommittén.

I våras öppnades nomineringsprocessen och medlemmar i centerrörelsen fick då möjlighet att nominera kandidater. Därefter genomfördes en rådgivande medlemsomröstning. Förslaget som nu presenterats beslutas av Centerpartiets förtroenderåd, där representanter från hela landet ingår, den 24 november.

-Det känns väldigt roligt att få vara en del av laget som kandiderar till Europaparlamentet. Centerpartiet vet att det går att lösa vår tids stora frågor om vi samarbetar bättre. Det gäller inte minst för att trygga friheten och demokratin i Europa, säger Sofia Jarl.

Fakta, platser för våra kullor:

Sofia Jarl, Gagnef, plats 13

Jenny Drugge, Falun, plats 40

Lena Lagestam, Borlänge, plats 58