Närproducerat

Centerpartiet vill om möjligt använda och verka för inköp av närodlat och närproducerat. Lagstiftningen på området gör att både Centerpartiet och kommunen måste vässa sina kunskaper om offentliga upphandling för att kunna medverka till sunda inköp.

Måltiden

För att måltiden skall bli en social högtid för gästerna i kommunens restauranger krävs trygga och säkra råvaror. För Centerpartiet är det en självklarhet att kommunen fortsatt aktivt arbetar för att leva upp till den beslutade livsmedelspolicyn, som säger att svenska miljö- och djurskyddsregler ska gälla i råvaruproduktionen. Grisarna ska ha knorr på svansen, korna gå ute om sommaren och inga trånga burar för hönsen. Det ger inte bara trygg och säker mat, det visar också på respekt för lantbruket – en mycket viktig näring i Melleruds kommun.

Bild

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.