Jonny Ståhl

Bild

Familj: Särbo.

Bor: Heda men är uppvuxen i Södra Vi, Vimmerby kommun.

Politiska uppdrag: Ersättare i RF, ord ledamot i patientnämnden, ersättare i stiftelsen Östergötlands länsmuseum samt ersättare i KF i Ödeshög.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Driver ett fiskeriföretag i Vättern samt har en tillhörande fiskbutik i Ödeshög. Arbetar inom fiskets organisationer och är idag ordförande i Vätterns Fiskareförbund samt vice förbundsordförande i Insjöfiskarena.

Mål och visioner för Region Östergötland: Jag vill gärna bidra till att förbättra vården inom regionen. Både primärvård, akut- och specialistvården har utmaningar som kräver uppmärksamhet.

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Kulturfrågorna känner jag extra mycket för då jag tror att där finns värden som kan påverka hela vårt samhälle i en positiv riktning. Vidare vill jag var med i utvecklingen av beredskapsfrågorna som fått en annan aktualitet i och med kriget i Ukraina.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.