Julie Tran

Bild

Familj: Man och två döttrar.

Bor: Linköping men uppvuxen i Eskilstuna.

Politiska uppdrag: Jag är gruppledare för Centerpartiets regiongrupp. Jag är regionfullmäktigeledamot, ledamot i regionutvecklingsnämnden, och vice ordförande i beredningen för kompetensförsörjning/näringsliv/utbildning, samt ledamot i Sveriges Kommuner och Regioners beredning för demokratifrågor.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Jag gillar att träffa människor och gå utanför min trygghetszon. Det gör jag genom att försöka att inte tacka nej till olika inbjudningar, vare sig det handlar om föreläsningar eller sociala aktiviteter. Jag är annars i grunden en statsvetare som jobbat med kommunikation, och en sporttjej som gillar att dansa, rita och läsa.

Mål och visioner för Region Östergötland: Min politiska inriktning handlar om att säkerställa att hela länet Östergötland utvecklas, att vi tar vara på jordens resurser genom omställning till en cirkulär ekonomi, och att regionen möjliggör en tillgänglig offentlig och kommersiell service till sina invånare. Jag vill jobba för en patientsäker och tillgänglig hälso- och sjukvård, med fokus på jämställdhet, psykisk hälsa och en högkvalitativ förlossningsvård. Det förutsätter att vi har en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare, med tid för återhämtning och utveckling. 

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Jag vill ha ett samhälle som är inkluderande och tar hand om miljön. Min käpphäst är lika förutsättningar för att varje individ ska kunna utveckla sina egna förmågor.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.