Karin Westberg

Bild

Familj: Man och tre vuxna söner.

Bor: Västra Stenby, Motala.

Politiska uppdrag: Ersättare i regionfullmäktige, ledamot av kommunfullmäktige i Motala, ledamot i Bildningsnämnd samt ledamot i Kultur och Fritidsutskottet, Motala.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Sångerska, sångpedagog och musikdramatiker är mina professioner. Fritiden fylls med konserter, teater, opera, långa promenader, kulturmiljöupplevelser och trädgård. Men får också erkänna att det kan bli många timmar framför rutan med friidrott, skidor, simning, hästsport, curling mm. Återbruk och byggnadsvård.

Mål och visioner för Region Östergötland: Om de ekonomiska resurserna ska räcka till inom vårdsektorn måste inhyrningssystemet för vårdpersonal avskaffas och varje yrkesgrupp ha de arbetsuppgifter som tillhör deras profession. Läkarsekreterare, en självklarhet. Fortsatt arbete med att stödja våra kommuner i samtliga kulturfrågor för att stärka utbildning, folkbildning, kulturmiljöer, kulturprofessioner, besöksnäring etc. Frågor som på djupet skapar samhörighet, folkhälsa och livskvalitet!

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Utbildning och landsbygdsfrågor. Likvärdig utbildning var du än bor! Landsbygdsorter är utvecklingsorter. Ge varje ort sin attraktionskraft.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.