Kerstin Sjöberg

Bild

Familj: Make, 5 barn varav 3 utflugna, 7 barnbarn.

Bor: Lantligt på Vikbolandet i Norrköpings kommun, men uppvuxen i Östersund-Frösön i Jämtland.

Politiska uppdrag: Vice gruppledare och ledamot av regionfullmäktige i Region Östergötland. Vice ordförande i Behovsstyrningsberedning 3 (kroniska sjukdomar) under Hälso-och sjukvårdsnämnden (HSN) och ledamot i HSN. Ledamot i Regionstyrelsen. Representerar Region Östergötland som ersättare i nätverket Hälsa och demokrati. Representant från Region Östergötland i styrgruppen för internationella projektet Jämlik cancervård. Adjungerad till distriktsstyrelsen i Östergötland och till kretsstyrelsen i Norrköping.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Barnbarn och familj, motion, natur, skidåkning, trädgård, mat, hantverk. Yrke: Speciallärare i matematik.

Mål och visioner för Region Östergötland: Mer Nära vård och att förebygga sjukdom. En sjukvård i balans med behoven i befolkningen i hela Östergötland. Att Region Östergötland är en bra arbetsgivare. Jämställdhet avseende hälsa och sjukvård, jämställdhet avseende arbetsvillkor.

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Bra livsvillkor på landsbygder och i städer. Ett inkluderande samhälle, Miljö och klimat, Fred i världen.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.