Maria Persdotter

Bild

Familj: Man och tre vuxna barn.

Bor: Efter många år i Stockholm är jag äntligen tillbaka på "schlätta", på Sonnorp frälsegård utanför Motala, där jag också växte upp.

Politiska uppdrag: Sitter i kommunfullmäktige och kommunstyrelse i Motala, gruppledare för C lokalt. Sitter i regionfullmäktige och i beredningen för omvärldsanalys och långsiktig planering, samt båda församlingarnas funktionshinderråd.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Jag är kommunikationskonsult i egen firma. Min man och jag tillverkar torr äppelcider som säljs på Systembolaget. Jag tränar mycket och renoverar hus.

Mål och visioner för Region Östergötland: Det finns en fixering vid de stora städerna. Jag vill sätta ljuset på mindre orter och landsbygd. Det betyder att satsningar behöver göras i hela vår region, båda vad det gäller sjukvård och kollektivtrafik. Jag ser mig som representant för min valkrets (Motala-Finspång) när det gäller frågor att driva och jag tar den uppgiften på stort allvar.

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Hållbarhet i alla former. Det är väldigt brett och omfattar nästan alla politikområden, men det är ett perspektiv på politiken som måste mejslas fram mycket mer. Social hållbarhet, ekologisk och miljömässig hållbarhet är några områden där vi i Centerpartiet kan bli mycket bättre på att uttrycka oss.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.