Roger Sandström

Bild

Familj: Mamma, syster, svåger och två syskonbarn,

Bor: Centrala Norrköping, men uppvuxen på Vikbolandet, Norrköping, Linköping och Kalmar.

Politiska uppdrag: Ersättare i regionfullmäktige och ledamot av en beredning under Hälso- och Sjukvårdsnämnden. Ordförande TvNo AB (tvätteribolag) som ägs av Region Östergötland, Region Jönköpings län och Norrköpings kommun tom 28 april 2023. Ersättare i valnämnden i Norrköpings kommun. Ersättare i Kyrkomötet. Ersättare i stiftsfullmäktige, ledamot av kyrkorådet i Norrköpings pastorat och vice ordförande i församlingsrådet i Sankt Olofs församling.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Är aktiv inom kyrkan och har varit aktiv inom Studieförbundet Vuxenskolan. Älskar att se på film. Läser böcker och vara ute i naturen. Gillar trädgårdsfix.

Mål och visioner för Region Östergötland: Jämlik vård är viktigt för mig. Det innebär både mellan män och kvinnor, unga och gamla men också geografisk jämlikhet. För mig är det också viktigt att vården utförs med kvalitet. Den behöver inte utföras av regionen utan kan med fördel utföras av en annan utförare - så länge det är det offentliga som står för kostnaden. Självklart är det viktigt för mig att vi har och utvecklar Vrinnevisjukhuset men vård måste finnas nära människor och där människor bor och då måste det finnas fungerande vårdcentraler. Många glömmer bort att kultur och föreningsliv får stötning av regionen. Så tycker jag även att det ska vara framöver så att många människor får ta del av kultur men regionen gör det också möjligt för många människor att delta i olika föreningsaktiviteter.

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Alla människors lika rätt och värde är något som måste arbetas med och återerövras varje dag. Där kommer HBTQI-frågor in också. Sedan är det viktigt att ta vara på barn- och ungdomars intressen. Det som är fritid idag kan vara saker som är morgondagens arbeten/arbetsmarknad. Arbetet med att hjälpa ungdomar som har det svårt eller har hamnat snett i samhället ligger mig också varmt om hjärtat.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.