Magnus (C) Margareta (MP)

Stark Center i valdebatt

En stark Magnus Ek (C) mötte Margareta Fransson (MP) i valdebatt på Bergslagsgården i Norrköping under Skärtorsdagen.

Attack och försvar löpte om vartannat i valdebatten mellan centerpartisten Magnus Ek och miljöpartisten Margareta Fransson under Skärtorsdagen.

Medan Magnus Ek efterlyste en framtidsstrategi försvarade sig Margareta Fransson sig med att presentera arbetet som Miljöpartiet har gjort.

I frågan om polisiär närhet och brottsbekämpning menade Centerpartiet att det är allvarligt när poliser väljer att lämna yrket. Miljöpartiet svarade med att konstatera att Sverige är det bästa landet att bli gammal i och att bilden av Sverige inte ska målas svart.

I debatten om klimatfrågan ifrågasatte Magnus Ek starkt en strategi inför framtiden.

- Vi måste ha mer fokus. Nu är utsläppen på väg upp istället för ner. Kurvan går åt fel håll, menar Magnus Ek.

Vidare säger han att det är beklämmande att miljö och klimatfrågan inte utvecklats snabbare och bättre.

För Margareta Fransson var frågan om gröna jobb den största och tryckte mycket på de jobbtillfällen som kommer med klimatomställningen.

- Arbetet med den gröna omställningen har oanade möjligheter. Det kommer att skapa arbete och det är viktigt att skapa entreprenörskap kring det, säger Margareta Fransson.

Magnus Ek är enig i att det är en mycket viktig fråga. Däremot ser han vikten i att underlätta för småföretag så fler vågar starta eget.

- Jag vill ha fler arbetsplatser som kan ta emot ungdomar också. Som det är nu så är det många som är sysslolösa, säger Magnus Ek.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.