Anders Carlsson

Personbild


Namn: Anders Carlsson
Familj: Gift med Carolina och vi har 3 barn tillsammans Tina, Emil och Emma
Bor:
På en gård i Hosum, Gryts socken i Valdemarsviks kommun
Uppvuxen: Född i Nyköping och flyttade som 4 åring till Finspång där jag bodde till 1991 då flyttlasset gick till Gryt.

Vad har du för intressen och sysselsättning utanför politiken?
Jag är egenföretagare och driver, tillsammans med min fru och äldsta dotter, ett lantbruk med inriktning på köttproduktion av nöt och får, sen jobbar jag som IT/Verksamhets-konsult åt tillverkande företag som har affärssystemet SAP installerat så av denna anledning brukar jag titulera mig IT-bonde.

Om det blir någon tid över så spelar jag gärna pingis med gäng ”grabbar” i Valdemarsvik och jag tillbringar gärna tid på sjön under sommaren och tar gärna en sväng i en skidbacke någon gång på vintern.

Vad har du för mål och visioner för Centerpartiet i Östergötland?
Centerparitet i Östergötland har en potential att vara ett 20% parti i Östergötland, det är viktigt att vi fortsätter driva våra frågor för allas lika värde, närproducerad mat och vikten av att landsbygden måste finnas för att staden skall leva.

Vilken politisk fråga brinner du extra för?
Det finns två frågor som är extra viktiga för mig och det är infrastrukturen av bredband på landsbygden samt att vi jobbar vidare med frågor som gör att vi inte ”monterar” ner service funktioner (drivmedel, mat, mediciner, utbildning, omsorg) på landsbygden.

Vilka politiska uppdrag har du?
Idag sitter jag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Valdemarsvik samt som vice ordförande i kretsen i Valdemarsvik och som ledamot av distriktsstyrelsen i Östergötland. Jag har också haft förmånen att vara vikarierande kommunalråd under 9 månader då vårt ordinarie kommunalråd, Jenny Elander Ek, varit mamma ledig vilket jag tycker är mycket positivt med unga engagerade personer.

Som egenföretagare, vad kan C jobba mer med för att stötta detta?
Jag tycker C är det enda parti som verkligen jobbar för små företag idag men här behöver vi göra mer, idag är det i stort sätt samma regelverk om du driver en enskild firma som ett stort aktiebolag. Här måste vi kunna hitta mera förenklingar som gör det möjligt för fler att driva sina egna mindre företag, detta är ett måste för att vi skall kunna behålla en levande lansbygd i framtiden. Vi måste också jobba med myndigheters sätt att ta betalt för sina tjänster, här borde man få betala efter hur mycket man tjänar/omsätter i verksamheten. Idag betalar man kommuner och myndigheters timtaxa som är högre än privata IT-konsulers timtaxor idag (jag vet).

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.