Edvin Wallentin

Personbild


Namn: Edvin Wallentin
Bor:
Linköping
Uppvuxen: Linköping

Vad har du för intressen och sysselsättning utanför politiken?

Utanför politiken jobbar jag just nu i en Ica-butik i Linköping, bland annat med att packa och köra ut onlinebeställningar som det förstås är extra högt tryck på just nu. När jag inte jobbar eller håller på med politiken kan man hitta mig med min trumpet eller framför pianot.

Vad har du för mål och visioner för Centerpartiets ungdomsförbund i Östergötland?

Förbundets aktivitet i Östergötland har de senaste åren gått i vågor, så jag vill försöka hitta en stabilitet för framtiden och hitta ännu fler av de där ungdomarna som verkligen brinner för politik. Jag och min styrelse siktar också på att hålla en god kontakt med och samarbeta mer med distriktsstyrelsen för partiet och kretsarna i länet, utifrån en övertygelse om att vi har mycket att lära av varandra. När corona-läget har lugnat ner sig vill också nå ut mer till ungdomarna och synas ännu mer både på skolor och på stan.

Vilken politisk fråga brinner du extra för?

Vi i Cuf är alltid lite extra djärva i ideologiska frågor som kan handla om allt ifrån alkoholmonopol, invandring och skatter. Förutom det brinner jag själv starkt för migrationspolitiken och att fler på flykt ska få en chans till ett bättre liv Sverige. Även om alla länder måste ta ett gemensamt ansvar behöver Sverige bidra med det vi kan. Och vi kan ha två tankar i huvudet samtidigt - att ta emot de som är på flykt och behöver hjälp, men på samma gång ta itu med de problem vi har i Sverige genom att reformera de välfärdssystem vi har idag.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.