Muharrem Demirok

Personbild


Namn: Muharrem Demirok
Familj: Sambo samt tre barn
Bor:
Linköping
Uppvuxen: Vårby Gård, Stockholm

Vad har du för intressen och sysselsättning utanför politiken?
Jag älskar friluftsliv, att tälta med barnen och laga mat i naturen. Jag vandrar gärna, helst i de svenska fjällen och njuter av de enorma vyerna.

En passion jag har är matlagning, gärna med lokala råvaror som jag handlat direkt av en producent. Att sen laga en god middag och äta ihop med vänner är verklig avkoppling.

Vad har du för mål och visioner för Centerpartiet i Östergötland?
Jag ser Centerpartiet som den ledande politiska kraften i Östergötland, dit människor söker sig för att de vill mer med vår region. Jag vill att Centerpartiet ska vara det självklara valet för alla som vill stärka hela Östergötland, för alla som tror på öppenhet, jämställdhet och tolerans samt för alla som inser att klimatomställning och tillväxt går hand i hand.

Vilken politisk fråga brinner du extra för?
Trots alla internationella och nationella löften så går klimatomställningen inte fort nog. Den globala temperaturen ökar samtidigt som konsekvenserna av det ändrade klimatet blir allt svårare att hantera. Jag tror att nyckeln är hitta lokala lösningar på detta globala problem och att använda den inneboende kraften hos alla företag som jobbar med grön omställning.

Vilka politiska uppdrag har du?

  • Kommunalråd, Linköping
  • Partistyrelsen och Verkställande utskottet
  • Distriktsstyrelsen, Östergötland

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.