Pia Berglund

Personbild


Namn: Pia Berglund
Familj: Man och två tonåringar
Bor:
I Jursla någon mil utanför Norrköping
Uppvuxen: Västerås
Jobb: Nationell samordnare sjöfart, Trafikverket

 

 


Vad har du för intressen och sysselsättning utanför politiken?

Jag älskar att resa och har också bott utomlands några gånger både själv och med min familj. Jag tillhör dom som verkligen njutit av EU medlemskapets möjligheter att bo och plugga utomlands. Jag läste min master i juridik i London och har jobbat på EU:s sjösäkerhetsbyrå i Lissabon bland annat. Utöver det gillar jag att läsa böcker, dricka vin och prata om livets små egenheter.

Vad har du för mål och visioner för Centerpartiet i Östergötland?

Jag skulle vilja sänka tröskeln att delta i både den politiska debatten och det politiska arbetet. Vi måste bli mer inkluderande och se till att öka mångfalden. Jag har ihop med Anna Edebo i Norrköping startat en systerskapsgrupp med kvinnor som inte är födda i Sverige för att prata med dem och inte om dem. Nu är flera av dom medlemmar i Centerkvinnornas nystartade Norrköpingsavdelning. Det är ett sätt att nå dem som inte tidigare funderat över svensk partipolitik.

Vilken politisk fråga brinner du extra för?

Dels är jag en aktiv Centerkvinna. Vi har lång väg kvar till ett jämställt samhälle trots att vi kommit långt. Den andra frågan jag brinner för är mer personlig. Jag har en tonåring med en neuropsykiatriska funktionsnedsättning och vi har fått kämpa för hens rättigheter både i skolan och i samhället i stort. Jag är aktiv i #barnibehov där vi kämpar för att dessa barn och ungdomar ska få lika förutsättningar som sina kompisar. Inom partipolitiken i Norrköping kämpar jag för att återupprätta resursskolor ihop med min partikollega Fredriksson.

Vilka politiska uppdrag har du?

Jag sitter i styrelsen i Norrköpingskretsen, i Kvillingeavdelningen samt i distriksstyrelsen. Som förtroendevald är jag styrelseordförande för Nodra AB (Norrköpings bolag för vatten, avfall och bredband).

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.